Viikon Valitut #51: Tällä viikolla huomion saivat CHRISTIVN, JNZ Cypher ja T Swoop

Viikon Valitut -juttusarjan tarkoituksena on kerätä joka viikon torstaiksi viimeaikoina julkaistuja teoksia yhteen artikkeliin useammalta eri tekijältä:

CHRISTIVN – Loud

Helsinkiläinen räppäri CHRISTIVN tiputti uuden biisin videon kera. Kappaleen Loud tuotanto on träppäävää likaista 808-bassoa höystettynä hämyisillä sämpleillä. CHRISTIVNin monotoniset ja suoraviivaiset räpit toimivat kaikessa mutkattomuudessaan mainiosti. Tältä mieheltä ei olla vielä montaa biisiä kuultu, mutta tämän lupaavan kappaleen perusteella tulevaisuudessa tullaan varmasti kuulemaan lisääkin matskua! Skepta -viboja huokuva video on nättiä jälkeä ja siitä on vastannut Aaltonen Media.

Grindaa, haterit raidaa 
liikaa, lompakko painaa
tuuttaa, uutta, tulta ilman diilii
shoottaa päähän mut et saa mua kiinni
– CHRISTIVN

JNZ Cypher Vol.1 (Wiisi, Antique, Da Hanski, MC Sige, Pure, Thomaz)

Jos joku väittää, ettei Joensuusta ole kuulunut laaturäppiä sitten Kemmurun jälkeen, niin viimeistään tämä biisi videoineen todistaa tuon väitteen olevan vailla pohjaa! Pure toi paikkakunnalle Rap SM kultaa vuonna 2016 ja MC Sige hopeaa vuonna 2017. Myös esimerkiksi Diegolta kuultiin vuosi sitten julkaistu Mieli EP ja MC Sigen ja Da Hanskin levy on tippumassa aivan lähiaikoina. VITOKSEN muodostavilta räppäreiltä Wiisi ja Thomaz ollaan kuultu kaksi lupaavaa mini-EP:tä. Tässä Thomazksen tuottamassa biisissä repataan siis kotihuudeja oikein kunnolla. Biitti bängää ja ämseet hoitavat hommansa huolella. Videolla nähdään nättiä drone-kuvaa Pohjois-Karjalan pääkaupungin keskustasta.

“Ideana oli siis edustaa Joensuuta ja tuoda suomirap kentälle pitkästä aikaa taas tuulahdus idästä. Haluttiin korostaa sitä, et vaikka Joensuussa on toisinaan räppikentällä vähän hiljaista, niin liikkeitä tehdään kokoajan.” – Da Hanski


T Swoop – Karamelli

Kosovolaiset juuret omaava T Swoop iskee kehiin uuden kappaleen Karamelli. Vuodesta 2017 lähtien tasaisesti sinkkuja pudotellut T Swoop on käynyt myös feattaamassa mm. Slim Millin raidalla Sparta. Tyylilajiltaan dancehallin suuntaan kallellaan oleva biisi on karamellisoitu makealla biitillä. Nuori artisti kuulostaa nälkäiseltä ja eksoottinen aksentti toimii positiivisia vivahteita tuovana elementtinä.


MIKÄLI OLET KIINNOSTUNUT TARJOAMAAN JULKAISUASI  JUTTUSARJAAN, LAITATHAN ITSESTÄSI JA JULKAISUSTASI ESITTELYN OSOITTEESEEN: [email protected]