Weekly Hype -juttusarja laajentaa feat.fi:n reviiriä myös ulkomaisiin julkaisuihin. Viikottaisessa juttusarjassa nostetaan tapetille tarkempaa katsausta varten jokin lähiaikoina julkaistu haippaamisen arvoinen ulkomainen teos.

Slaine – One Day

Bostonista lähtöisin oleva hardcore-räppäri Slaine julkaisi uuden levyn. Edellinen kokopitkä soolojulkaisu artistilta tuli 2014 ja Termanologyn kanssa tehty yhteisprojekti Anti-Hero vuonna 2017. Soolotuotantonsa lisäksi mies tunnetaan myös La Coka Nostrasta. Lisäksi Slaine on myös näytellyt Gone Baby Gone, Killing Them Softly ja The Town elokuvissa.

One Dayn on tuottanut kokonaan The Architype ja tässä tapauksessa yhden tuottajan taktiikka toimii hyvin, tuotantolinja pysyy yhtenäisenä ja loogisena. Slainen räpit ovat myös miehelle tyypilliseen tyyliin siistejä ja selkeitä linjoja. Levyn teemoissa kamppaillaan, koetaan menetyksiä sekä kipua ja koetetaan tehdä sovintoa menneisyyden kanssa.

Albumilla vierailemassa ovat mm. Ill Bill, Locksmith, Apathy, Rasheed Chappell, Vinnie Paz. Slainen soolotuotanto istuu tyylillisesti La Coka Nostran / Jedi Mind Tricksin / Army Of The Pharaohsin sarjaan. Mikäli pidät edellämainittujen kokoonpanojen meiningistä, tulet todennäköisesti diggaamaan myös One Dayta.

Julkaisulla on luovia biisirakenteita ja hyviä laulukertsejä kuten Night Will Fall kappaleessa. Tuotannon annetaan myös hengittää mukavasti, niin, että biitit saavat ajoittain soida ilman räppejä.

One Day on solidi julkaisu jolla Slaine näyttää olevansa edelleen mainiossa terässä.