Trilogia -yhtyeessä räppiuransa 90 -luvun lopulla aloittanut Spekti on kulkeutunut alakulttuurin toisinaan  tiukkojenkin rajojen sisältä lähemmäs koko kansan biletystunnareita. Juomalauluilla on Suomessa pitkät perinteet ja mies on julkaissut vuosien varrella useammankin menestyneen singlen aiheesta.

Trilogia julkaisi ensimmäisen albuminsa Työvoitto vuonna 2004. Rähinä Recordsin rosterissa vaikuttanut kokoonpano teki melko suoraviivaista suomiräppiä ja Spektin(tuolloin vielä Aspekti), KT:n ja Wretchin muodostama kolmikko teki vielä toisen pitkäsoiton vuosien 2005 -2006 aikana. Hakattu Kivestä -albumin oli tarkoitus ilmestyä vuonna 2007, mutta yhtyeen hajottua levy jäi odottamaan julkistustaan aina vuoteen 2014 asti. Ensimmäisen soolosinglensä Mogausmehuu Spekti julkaisi vuonna 2010 ja sitä seuraavan, kappaleella myös vierailevan Setä Tamun osittain tuottaman Teen Mitä Haluun -singlen vuonna 2013. Näitä seurasi vielä pari singlelohkaisua ja lokakuussa 2013 ilmestyi ensimmäinen täyspitkä sooloalbumi Diktaattorimies.

TSEKKAA “TEEN MITÄ HALUUN” -VIDEO:

Spektin toinen albumi Macho Fantastico julkaistiin joulukuussa 2014 ja sen ensimmäinen, samaa nimeä kantanut single oli Suomen virallisen singlelistan ykkönen kolme viikkoa. Albumin toinen single Scatman julkaistiin helmikuussa 2015 ja kesäkuussa 2018 ilmestyi single Hei Me Lennetään, joka jatkoi artistin tavaramerkiksi muodostuneiden, erittäin näyttävien musiikkivideoiden sarjaa.

TSEKKAA “HEI ME LENNETÄÄN” -VIDEO:

Maaliskuun 22. päivä ilmestyi Spektin uusi single Pitkä Perjantai. Biisi yhdistelee artistille tuttuun tyyliin juomakulttuuria niin hyvässä kuin pahassa ja Raamatun kuvastoa. Esimerkiksi vuonna 2015 julkaistulla Se Ei Mee Niin -singlellä mies tekee hyvin selväksi mielipiteensä uskonnosta. Spektin suurin vahvuus on selkeästi nokkela, mutta yhtäaikaa maanläheinen sanoilla leikittely.

“ON JÄNNÄÄ HUOMATA ETTÄ / IHMINEN PÄRJÄÄ MONTA VIIKKOO SYÖMÄTTÄ / MUTTA MIELI ON MATTA- / MUSTA, JOS KOITAT OLLA YHEN VIIKONLOPUN JUOMATTA”

Spekti facebookissa: https://www.facebook.com/Spekti/

Spekti instagramissa: https://www.instagram.com/spektiofficial/?hl=fi

KUUNTELE UUSI “PITKÄ PERJANTAI” -SINGLE: