Toistuvista Yllätyksistäkin tuttu Aina julkaisi uuden ”Anthemi” -nimisen kappaleen hänen tulevalta EP:ltään. Tässä tuore haastattelu olkaa hyvät!

Sinulta ilmestyi juuri uusi single “Anthemi“, miten biisi syntyi ja mitä sillä halutaan sanoa?

Aina:Anthemi on itseironinen pohdinta eletystä elämästä. Se syntyi siitä fiiliksestä jota varmaan moni muukin kuin minä pohtii: Olenko saavuttanut elämässäni tarpeeksi ja mitä edes haluan saavuttaa? Välillä tuntuu että hommat polkee paikallaan ja haluaisi päästä kovemmin eteenpäin. Joskus sitä miettii, olisko pitänyt perustaa perhe ja hankkia talo ja auto ja koira, mut sit sitä tajuaa että jos ei tollaset jutut tunnu omalta, pitää keskittyä johonkin muuhun. Mulla ne intressit sattuu olemaan musassa ja siksi olikin tehtävä ainakin yks biisi joka jää soimaan ihmisten päähän! Anthemi on tsemppibiisi joka potkii sua eteenpäin!

Ilmoitit myös EP:n olevan tulossa, minkälaista musiikkia on odotettavissa?

Aina: Ep sisältää seitsemän kappaletta ja se sisältää räppiä, laulua, bängääviä biittejä ja paljon köörilaulujuttuja. Kai se on jonkinlainen hiphop / modern rnb / pop -fuusiolevy. Siellä on freesiä soundia, pehmeyttä, synkkyyttä, kaihoa, toivoa, iloa, kepeyttä.

Miten päädyit tekemään räppiä ja milloin?

Aina: Oon diggaillut räppiä jo tosi tosi kauan. Turussa asuessa (2012-2015) olin paljon mukana laulamassa ja soittamassa jameissa, missä bändi soitti ja jengi räppäs. Joskus niinä aikoina varmaan kirjottanut läpällä ekoja räppejä ja sit kans opetellu muiden versejä ihan vaan koska oli siistiä räpätä. Pitkään meni ennenku ees aattelin et hei, mäkin voisin räpätä ite muutenkin ku läpällä. Tais olla 2016 kun kirjotin ekat omat verseni ees puolitosissani.

Olet myös osana Toistuvat Yllätykset -yhtyettä, miten päädyit heidän riveihin ja onko muita projekteja sen ja soolojen lisäksi?

Aina: Päädyin Toistuviin Yllätyksiin alunperin feattaamisen kautta. Kirjoitin ekalle levylle kertsin biisiin Kuulemiin. Olin Helsingin levyjulkkareissa mukana ja pojat pyysi mut samantien muillekin keikoille. Tampereen Klubin keikalle Ossi (Soul Valpio) pyysi mua kirjottamaan värssyn jonka räppäsin kädet hikoillen ja sit jo mietittiinkin, että miks en ois bändissä mukana ihan virallisesti. Päätettiin että kolme räppäriä on enemmän kuin kaksi räppäriä! Toistuvien ja omien soolojuttujen lisäksi mulla on vähän yhtä sun toista projektia. Meillä on mm. sellanen 12-henkinen rytmimusabändi Dandy Gravy ‘N’ Funks, sit teen freelancerina keikkoja ja kaikenlaisia projekteja räpistä souliin ja iskelmästä big band musaan. Sit on paljon noita feattaus-juttuja ja tekis mieli taas perustaa joku uus bändi, haha.

Mitä musiikki merkitsee sinulle ja onko sinulla tavoitteita urasi suhteen?

Aina: Klisee, mut se on mulle kaikki kaikessa. Jos pitäis valita et menisinkö naimisiin vai saisinko laulaa lopun elämääni, valitsisin musan. Tavoitteet on korkealla ja ne myös päivittyy kokoajan. Joskus mietin et vitsi ku sais tehä musaa joidenkin siistien tyyppien kanssa, ja sit oonkin päätyny tekemään musaa esimerkiks Stepan kanssa. Mul on myös livebändi ja olis hienoo päästä johonkin festareille tän mun soolohomman kanssa soittaa!

Olet myös opiskellut musiikkia, minkälainen on ollut opintopolkusi musiikin parissa ja onko ajatuksena opiskella lisää?

Aina: Joo. Oon Helsingistä Metropolialta valmistunut Bachelor of Music eli musiikkipedagogi, soiton- ja laulunopetus pääaineena. Lisäksi oon valmistunut Turun Konservatoriolta ammattilaulajaksi ja tätä ennen käynyt Oriveden Opiston musiikkilinjan. Näitä ammattiopintoja ennen oon opiskellut klassista pianoa ja musiikin teoriaa, säveltapailua ja historiaa musaopistossa. Ehkä sen Musiikin Maisterin vois vielä joskus tehdä! Musiikin opiskelu jatkuu kyllä varmaan läpi elämän tavalla tai toisella. Oli se sit koulun penkillä tai työhuoneella tai kuuntelemalla ja analysoimalla. Tää on sellanen ala et ei oo ikinä valmis ja haluu vaan oppia kokoajan lisää ja lisää.

Mikä, kuka tai ketkä inspiroi sinua musiikin tekijänä?

Aina: Tähän on vaikee sanoo ketään tiettyä, koska fiilistelen NIIN paljon kaikkee. Kuuntelen tosi paljon muutakin ku räppiä ja rnb:tä. Etsin jatkuvasti uutta musaa ja janoan sitä fiilistä, kun löytää jonkun uuden biisin joka kolahtaa ihan hitosti. Mua inspiroi massasta erottuvat artistit, helmet soundit, tiukasti soitettu groove, mielenkiintoiset ihmisäänet ja taitavat laulajat, koukuttavat kertsit, hyvät lyriikat, hieno flow, siistit harmoniat, you name it. Jos olis pakko sanoo muutama artisti, niin mainitsisin vaikka Kendrick Lamarin, Beyoncén, Frank Oceanin, SiRin, yms yms yms…

Jos saisit valita kenen kanssa tekisit kappaleen, niin kuka se olisi?

Aina: Paha!!!! Varmaan noi kaikki edellämainitut ulkomaiset artistit. UMO:n kanssa olis hauskaa tehä kokonainen konsertti, mut Paperi T teki sen jo. Ehkä mä sanoisin sit vaikka Paperi T. Ja Jesse Markinin kans. Gasellien kanssa olis hauska tehä joku kunnon kesäralli! Lyömättömät & Toistuvat Yllätykset -biisi kans, tästä onkin jo läppää heitetty porukalla.

Aina – Anthemi Spotify: