Urho Studiot puskee puskemistaan. Taannoin Featin haastattelussa ollut Kekkonen pudotti lafkakaverinsa Fredi Faten kanssa menneenä perjantaina Mikrofoniterapia -EP:n. Kokonaisuus sisältää viisi biisiä, joista kahdessa on mukana vierailija.

Toinen puolikas FAM -yhtyeestä julkaisi Urho Studiot -lafkoineen Est 2018 -kokoelman juuri taannoin ja sen lisäksi työn alla on miehen oma tuleva soolo muiden kollektiivin tekijöiden projektien lisäksi. Mikrofoniterapia –EP:llä aisaparina operoiva Fredi Fate on räpännyt 90 -luvun lopusta asti ja perusti 2000 -luvun alussa SuperStefun kanssa Kuningaskunta -yhtyeen. Bändi julkaisi kolme levyä, kunnes jäsenet päätyivät hetkeksi omille teilleen ja Fate tiputti tauolla ulos oman soolonsa. Miesten päädyttyä takaisin yhteen päivänvalon näki vielä kaksi levyä vuosina 2010 ja 2011.

“Sit siinä oli pitkä ajanjakso, kun ei tullut tehtyä yhtään musaa. Se oli sellasta rämpimistä. Sit viime vuonna sai taas kiinni jutun juonesta ja alko syntymään kunnolla tätä EP:n materiaalia.” -Fredi Fate

“Räpin kautta ollaan tutustuttu toisiimme. Se tais olla Nurmijärvellä 2016 tai 2017, kun oltiin Venlassa keikalla yhtäaikaa ja siitä asti ollaan pidetty yhteyttä.” -Kekkonen

EP:ltä löytyvän Hyvä Mies -kappaleen miehet tekivät jo vuonna 2017, mutta biisi jäi tuolloin vielä julkaisematta. Isomman kokonaisuuden tekeminen alkoi vakavissaan vasta viime vuoden loppupuolella ja huhtikuussa julkaistiin EP:n ainoa etukäteissingle Penniikää Kiinni, josta ilmestyi myös musiikkivideo.

TSEKKAA PENNIIKÄÄ KIINNI -VIDEO:

 

Varsinaista punaista lankaa ei Mikrofoniterapia -EP:llä ole, vaan kokonaisuus koostuu pikemminkin sessiobiiseistä. Pelkästä show off ‘ista ei kuitenkaan ole kyse, sillä platan viidestä biisistä neljä on perinteistä tarinankerrontaa ja ainoastaan Ruman vierailulla vahvistettu nimikkobiisi edustaa ns. räppäämisestä räppäämistä.

“Kyllä me aika paljon kompataan toisiamme. Meil on todella hyvä kemia ja on helppo pallotella ideoilla. Flowt on toki omanlaiset, mutta ollaan niin samaa mieltä asioista, et pystytään toimimaan hyvänä back2back -tiiminä.” -Kekkonen

EP on kokonaisuutena jämäkkä ja hienostelematon. Räpit syljetään suoraan ja biittipuoli nojaa vahvasti kulta -ajan soundiin soul – ja bluessampleineen. Kaikki vierailijat hoitavat myös tonttinsa kunnialla, Ruman ja useammalla biisillä vierailevan Mainan lauluosuudet tuovat biiseihin mukavaa maustetta ja päätösraidalla vieraileva Kuningaskunta -mc SuperStefu on hoitanut myös koko EP:n miksauksen ja masteroinnin.

Urho Studiot Facebookissa: https://www.facebook.com/urhostudiot/

Urho Studiot Instagramissa: https://www.instagram.com/urhostudiot/?hl=fi

 

KUUNTELE MIKROFONITERAPIA -EP: