Covid-19 viruksen tuomat poikkeukselliset olosuhteet ovat tuoneet sosiaaliseen mediaan räjähdysmäisesti erilaisia haasteita, kuten Fabolouksen ”Cold Summer” -haaste, johon Suomessa ensimmäisenä tarttui Tuomas Kauhanen, jonka jälkeen 2NEN ja Rekami vastasivat haasteeseen.

Haasteen ideana on kirjoittaa ja räpätä omat tekstit Fabolouksen ”Cold Summer” -biittiin, joka löytyy mm. YouTubesta. Rapakon takana haasteeseen on jo monien sylkijöiden toimesta tartuttu ja vetoja voi seurata esimerkiksi #coldsummerchallenge tagin takaa sosiaalisessa mediassa.

Tuomas Kauhanen avasi pelin

Kauhaselle Cold Summer oli jo tuttu biittinä ja eristyksen tuoma aika sai hänet kirjoittamaan omat settinsä ensimmäisenä Suomessa. Torstaina 9.4.2020 kyseinen versio astui päivänvaloon videon kera, jossa Tuomas räppää freestylensä rantakalliolla. Freestylellä tarkoitetaan tässä tapauksessa jenkkityyllin vapaasti kirjoitettua tekstiä, ei improvisoitua räppiä.

”Siis mä diggasin tosta biitistä heti ku Fabon levy tuli ja nyt ku toi haaste lanseerattiin niin oli pakko kirjoittaa toi yhdeltä istumalta vedin versen yhellä otolla sisää ja video oli sillee fiilistelyhommaa vaan. Ja must on upeeta ku mun jälkeen jengi halus lähtee kans tekee noita. Se on niin siistii ku jenkeissä kaikki duunaa ajottain edes radiofreestylejä ja suomes räppärit aika harvoin tekee niin. Poislukien ne ketkä oikeesti freestylaa, mut se on eri asia se.” -Tuomas Kauhanen

Tsekkaa Tuomas Kauhanen – Cold Summer Challenge:

2NEN ja Rekami tekivät perässä

Uusimmalla albumillaan rimansa korkealle nostanut 2NEN ei aikaillut vastaamisen suhteen, vaan alkoi nälkäisenä heti hommiin. Tuloksena oli Perjantaina 10.4.2020 julkaistu kahden ja puolen minuutin videoitu vakuuttava pudottelu asunnossa kahvi kuppi kädessään.

”Fiilistelin aikasemmin noita Loson Summertime shootout julkasuja ja tuota Cold Summer biisiä isosti ja tsekkailin joitain noita haasteita, sit Tuomas Kauhanen teki ekana suomeks tuon challengen ja aattelin, et miks ei sitä tekis itekki, kun nälkä on, niin tein sit itekkin tuon haasteen.” -2NEN

Tsekkaa 2NEN – Cold Summer Challenge:

Edellinen veto herätti myös lähivuosina erittäin aktiivisesti musiikkia työstänyt LX Beats tuottaja-nimestäänkin tunnetun Rekamin tarttumaan haasteeseen, eikä tässäkään jääty peukaloita pyörittelemään, vaan veto julkaistiin jo heti seuraavana päivänä.

”Katoin ku 2nen siunas säkeistön tohon haasteeseen ja se inspiroi tekee tän. Osui hyvään saumaan tää haaste ni sai purettua itekin akuutit random-riimitarpeet” -Rekami / LX Beats

Tsekkaa Rekami – Cold Summer Challenge:

 

Tämän kaltaiset haasteet ovat erittäin tervetulleita tänne päin maailmaa ja toivotaan vielä monien muidenkin tarttuvan tähän haasteeseen täällä Suomessa. Olisikohan esimerkiksi Sonnin Taacca Podcastin toisella juontajalla Brädillä pokkaa vastata osaltaan juontajaparin haasteen jälkeen? Huhujen mukaan ainakin lähivuosina aktivoitunut ja tämän viikon Viikon Valitut -juttusarjassammekin valituksi tullut Kimi Hendrix ja Iisalmesta ponnistava Pramatik olisi tarttumassa haasteeseen. Mitä enempi sen parempi!

Biitti löytyy mm. tästä: