Tyyli on muutakin, kuin pelkkä esteettisyys. Tämän päivän nuori kuluttaja haluaa ulkoisen olemuksensa olevan ennen kaikkea statement. Ja vahva sellainen. Tähän tarpeeseen on vastannut turkulainen Muki Sport, joka on noussut ihmisten tietoisuuteen raketin lailla ja brändin vaatteita on nähty niin muusikkojen ja skeittareiden, kuin myös nesteottelijoiden yllä.

Muki Sportin tarina on inspiroiva. Brändi aloitti toimintansa vaatimattomasti ollen aluksi osa vain rajallisen turkulaisen yhteisön koodistoa. Sitä ei pakkosyötetty, oikeastaan päinvastoin. Printtipaitoja saattoi bongata katukuvasta ja yöelämästä vain harvojen yltä. Syötti oli laskettu veteen. Pian pyöri sama kysymys kaikkien huulilla:

                                                               “MISTÄ NÄITÄ SAA?!”

Vuoden 2018 loppupuoliskolla salaperäisyyden aika oli ohi ja brändi ilmestyi myös sosiaaliseen mediaan. Mallistokuvista saattoi bongata niin kotimaisia ug -tekijöitä, kuin myös eturivin artisteja, unohtamatta esimerkiksi australialaista skeittilegenda Dustin Dollinia, joka poseeraa instagramissa Muki yllään. Legenda kertoo myös JVG -yhtyeen Ville Gallen kääntäneen koko internetin ylösalaisin saadakseen käsiinsä Muki Sport -paidan.

Nyt, vuonna 2019 brändi on ottamassa suuren harppauksen suoraan tyylimaailman ytimeen, eli sneakereihin. Tarkemmat taustatiedot valmistusprosessista ja mahdollisista yhteistyökumppaneista selvinnevät ennen pitkää, mutta jo pelkkä esittelyvideo Muki Sportin Facebookissa saa veden kielelle. Videon ohessa on seuraavanlainen saate:

“Hei! Varmasti monet ovat ihmetelleet meidän hiljaiseloa ja pohtineet mistä moinen johtuu. Tähän on kuitenkin järkevä syy.

Useiden yhteydenottojen ja asiakkaidemme pyyntöjen seurauksena myös me olemme heränneet siihen, että kotimaisten muotijalkineiden saralla on ollut erittäin hiljaista viime aikoina. Useiden palaverien jälkeen toimistolla päätimme, että tähän asiaan on tultava muutos ja aloitimme pitäaikaisen projektin, jonka olemme nyt vihdoin saaneet päätökseen.

MUKI -1 SNEAKERS”

 

Muki Sport Facebookissa: https://www.facebook.com/Muki-Sport-2105434899500419/

Muki Sport Instagramissa: https://www.instagram.com/mukisport/?hl=fi

Artikkelin valokuvat: Olli-Pekka Hopia

 

TSEKKAA DEMOVIDEO:

Animaatio: Juho Norokytö