Vuonna 2018 vahingossa yliannostukseen kuolleelta Mac Milleriltä julkaistiin postuumilevy. Muiden artistien kuoleman jälkeen julkaistuista kokoelmista poiketen Circles on kuitenkin hallittu kokonaisuus.

Mixtapeillaan ja mm. Donald Trump biisillään vuosikymmenen alussa julkisuuteen pompanneen räppärin uralla on mielenkiintoinen kehityskaari. Miller halusi karistaa hartioiltaan huumoriviitan, jonka alku-uran biisit olivat langettaneet ja onnistuikin siinä monien julkaisujen ajan uransa loppuun asti. 

Uudella albumilla tuottajana häärii Jon Brion, jonka kädenjälkeä on kuultu myös aikaisemmilla albumeilla. Nyt tuotantotiimiä on karsittu ja soundi onkin aikaisempaa pelkistetympää ja levy pysyy harmoniassa. Usvaiset biitit soljuvat hyvin Macin haikean ulosannin kanssa yhteen. Välillä jään kuitenkin toivomaan tuotantoon yllätyksellisyyttä vaikka soundissa onkin sekoitettu taitavasti eri elementtejä. 

Circles on jatkoa edelliselle Swimming-albumille (Swimming in Circles) ja sen tarkoituksena on täydentää edellistä. Mac Miller kertoo viimeiseksi jääneessä haastattelussaan lopettaneensa valehtelun teksteissään ja tällä levyllä se korostuu entisestään rehellisinä lyriikoina. Kappale Good News kertoo siitä kuinka monet haluavat kuulla vain niitä positiivisia juttuja ja räppäri synkistyy kertomaan toisesta puolesta: ”There’s a whole lot more for me waitin’ on the other side”. Kipu välittyy ulosannista ja teksteistä, mutta kauniit melodiat kajastavat valoa tunnelin päästä. Levy ei ole myöskään erityisen räp ja pitkään muutoksessa ollut tyyli kerkesi tuoda Millerille rutkasti uusia faneja.

Kuoleman käsittely nousee levyn aiheissa isosti esille ja albumilta julkaistut simppelit musiikkivideot ovat saaneet fanit jakamaan tunteitaan kommenttiosiossa.  Kommenteissa fanit kertovat omasta suhteestaan artistin musiikkiin ja miten kuolema on heihin vaikuttanut. Yleisöön tehty vahva vaikutus kielii niistä mahdollisuuksista, joita Mac Millerillä olisi voinut vielä olla annettavana faneilleen jos matka olisi jatkunut. Kappeleella Complicated kuullaan sanat: ”some people say they want to live forever and that’s way too long.”