Toimitus tavoitti väsyneen, mutta tyytyväisen Ulon sunnuntai -iltana kotoaan Länsi -Vantaalta. Urho Studiot -porukka suuntasi perjantaina iltaa vasten kohti Oulua, jossa vetivät keikan lauantaina Ravintola Katrillissa ja kotimatkalle poppoo lähti heti keikan jälkeen sunnuntain vastaisena yönä. Vastikään uuden Laatusonni -singlen julkaissut artisti valaisi niin musantekonsa historiaa, kuin myös tulevia kuvioitaan.

Äijällä on rankka reissuviikonloppu takana, lähditte heti keikan jälkeen Oulusta takaisin pääkaupungin suuntaan?

Joo, kaikilla oli sunnuntaina jo perheilykuvioita. Itsekin oon 7 -vuotiaan tytön yksinhuoltaja, joten piti palata heti perhe -elämän pariin. Nyt tässä hoidetaan silmät ristissä asioita, mutta sitähän se vanhemmuus on, hah.

Right on. Oletko sä alunperinkin Vantaalta kotoisin, vai mites elämä on kuljetellut?

Joo mä oon alunperin Vantaalta Pähkinärinteestä, mutta ihan junnuna tokalla luokalla muutettiin tonne Nurmijärven Klaukkalaan. Ja kyllä mä sanoisin et Klaukkala -Killa Klake -Klöövi -Sorkkametsä -rakkaal paikalla monta nimee, on loppujen lopuks se paikka, missä ne juuret on. Siellä kasvoin ja siellä tää räppijuttu tuli mukaan elämään. Vuonna 2017 mä muutin Itä -Vantaalle ja sieltä tossa vuosi sitten Länsi -Vantaalle. Tääl mä oon viihtyny oikeastaan tosi hyvin ja oon löytäny itteni uudestaan. Nyt on hyvä olla.

Minkälainen sun musiikillinen historia on, oletko sä harrastanut musiikkia jo lapsena ja edelsikö räppitouhuja jo musiikki jossain toisessa muodossa?

Kyllä musiikki on ollu ihan skidistä asti lähellä sydäntä ja oon aina saanu siitä tosi vahvoja kiksejä. Eihän sillon ollu mitään varsinaista genresuuntautumista, vaan tuli kuunneltua ihan laidasta laitaan kaikenlaista musiikkii. Meillä himassa porukat kuunteli tosi paljon musaa ja esimerkiks mutsin broidi soittaa useampiakin soittimia, saxofonia ja trumpettia jne. Kyl meillä on suvussa musikaalisia ihmisiä niin sanotusti. Mä sain ala -asteella joitain syntikoita, joista sain valmiita biisejä soimaan. Niiden mukana pysty hakkaamaan rumpuja ja soittelemaan mukana. En mä koskaan opetellut soittamaan sillee kunnolla, enkä oo opetellu nuotteja. Teen hyvin korvakuulolta. Ala -asteella kuuli sitten räppiä ekan kerran ja se meni jotenkin tosi syvälle. Tajusin heti, et tä on salee meitsin homma ja lähin tutustumaan enemmän kyseiseen hommaan.

Niin minkä ikäinen sä olet ja minkälainen räppi sut on mukaan herättänyt?

Mä täytin tossa helmikuussa 31 -vuotta eli -88 olen syntynyt. Kyl sitä alkuun tuli kuunneltua paljon jenkkiräppii; Biggiee, 2pacii ja tietty Eminemiä ja vastaavia. Mut mä muistan tosi hyvin sellasen hetken, kun olin himassa ja mutsi istu keittiön pöydällä. Meil oli telkkari auki ja sielt tuli Fintelligenssin Voittamaton -musavideo. Kyl mä voin rehellisesti sanoo, et se iski muhun tän Suomijutun. Mä en saanu aluks selvää niistä räpeistä ja kysyin mutsilta, et mitä kieltä nää puhuu. Jäin vaan tuijottamaan sitä videoo ja mietin, et jumalauta näillä on kova meininki. Lähin sit ettimään lisää tietoo, mut siihen aikaan ei ollu sosiaalisia medioita, joten se vei vähän enemmän aikaa. Etsittiin paljon muitakin vastaavia ja täytyy sanoa, et tänä päivänä mä en oo yhtään samal tavalla kartalla genren tekijöistä, kun sillon aikaisemmin.

Kyl se oman räpin tekeminen alkoi siitä samantien, ihan kauheetahan se tietty sillon oli, hah! Kyl ne ekat biisit on kirjoteltu siinä 2000 -2001 ja niitä sitte nauhoteltiin menemään millon milläkin c- kasettisetillä, joka sattui käytös olemaan. Ei sillon miksattu, tai mitään vastaavaa. Saati tiedetty mistään biisirakenteista. Biitiks kelpas lähes mikä vaan, jos siinä oli rummut. Ei niitä kyhäyksiä voi verrata mihinkään oikeisiin räppibiiseihin. Se oli räppiä, mutta ei siinä muodossa mitä se tänä päivänä on. Mulla on vieläkin koneella vuonna 2003 Resistanssin eli Kimi Hendrixin luona äänitettyi biisei. Eihän ne mitään hyviä ole, mut aivan eri levelillä kuitenkin sitä edeltäviin verrattuna.

Okei. Minkälainen sun diskografia kokonaisuudessaan on, jos lasketaan mukaan kaikki ihan cd-r:stä digijulkaisuihin?

No biisejähän on tullu tehtyy todella paljon, puhutaan useista sadoista. Niistä ei oo suurin osa nähnyt ikinä päivänvaloa, vaan ne on jääny pöytälaatikkoon. Mut vuonna 2005 mä tein sellasen Pimeydest Valoon -streettapen, joka oli ihan cdr:lle poltettu EP. Sitten tuli Pipefest 2008 -EP ja sitä jaettiin kyseises tapahtumas. Ja varmaan siitä seuraava julkaisu tuli mun oman lafkan HGY Recordsin kautta 2012. Se oli Muurinmurtaja ja se löytyy Spotifysta ja Youtubesta. Pala Mua -EP tais tulla 2015 ja sitten 2017 toi Ulottuvuus -niminen albumi, joka löytyy myös Spotifysta. Kekkosen kanssa ruvettiin sillon starttailemaan yhteistyötä uudelleen kunnolla ja nyt sitten tän kuun lopulla 26.4 ilmestyy Kaks Puolta -albumi.

Räpin sisällöstä puhuttaessa mc:eillä on erilaisia näkemyksiä siitä, mikä on hyvää. Ja vaikka todellisuus ei olekaan ikinä näin mustavalkoinen, niin jos sun pitää valita onko hyvä räppi enemmän urheilusuoritus vai sydämen raotus, niin kumman äijä valitsee?

Kyllä se on ehdottomasti sydän. Vaikka mä tunnistan itessäni sellasen itsekriittisyyden, jonka takia mä haluan hioa juttuja, niin sydämellä tekemisestä se lähtee…ja siihen se jääkin. Mut niinku sanoitkin, ei se oo niin mustavalkosta, eikä kumpikaan sulje toista pois. Mut ei tä oo mulla ainakaan suorittamista. Toki kaikki pyritään tekemään mahdollisimman hyvin, mut kyllä se slideri sinne sydämen puolelle menee.

Jesh. Mitäs tulevaisuus pitää sisällään ja missä on sun pääfokus tällä hetkellä?

No mä olen tosiaan osana tota Kekkosen perustamaa Urho Studiot -klikkiä ja siihen nyt aika pitkälti keskitytään. Koitetaan saada se hyvin pyörimään ja tehdä siitä oikeen kunnon independent levy- yhtiö. Siihen mä satsaan paljon pateja ja se aktivoi mua todella paljon. Henkilökohtasena tavoitteena mulla on julkaista joka toinen vuosi täyspitkä ja joka toinen vuosi EP. Sitten toki pitkin vuotta tiputellaan sinkkuja ja videoita. Ei mulla oo haaveita lähtee mitään mega -areenoita täyttämään. Viihdytetään jengii ja itseämme siinä samalla, pidetään vaan hauskaa!

Oikein! Sulta ilmestyi just uusi Laatusonni -video, kerro vähän fiiliksistä sen suhteen.

Joo no siinä on haettu just sellasta ysärivibaa ja tuntu todella hyvältä vetää vanhat lökärit jalkaan, iso huppari päälle, lätsä päähän ja räpätä vaan menemään, niinku back in the days. Sehän nyt on loppujen lopuks aika asiaköyhä biisi, sellasta boom bap -uhoomista. Mut todella hauskaa ja tuleva levy pitää sisällään ihan toisenlaista meininkiä myös.

Sen verran pitää mainita, et on tarkotus ruveta kuvaamaan enemmän videoita jengille. Mä oon jonkun verran tollasia asiakasvideoita tehnyt. Kiva saada jengiä enemmän näkyville.

Mainiota. Iso kiitos äijälle, että jaksoit jauhaa rankan viikonlopun päätteeksi. Nyt jäädään odottamaan tulevaa pitkäsoittoa!

Kiitos paljon äijälle myös!

 

Ulo Facebookissa: https://www.facebook.com/ulomusicvirallinen/

Ulo Instagramissa: https://www.instagram.com/ulomusic_official/?hl=fi

 

TSEKKAA UUSI “LAATUSONNI” -VIDEO: