Yli kahden vuosikymmenen ura ei näytä hiipumisen merkkejä, vaan Elastinen jatkaa itsensä haastamista ja rajojen ylittämistä uudella Epäröimättä hetkeekään nimisellä kappaleellaan, jossa dueton toisena osapuolena kuullaan menestynyt laulaja Jenni Vartiainen.

 

Harva suomalainen artisti on pitänyt menestyksekästä asemaansa yllä niin pitkään kuin Elastinen ja edelleen kurotetaan yhä korkeammalle. Jokainen uusi sinkku on uponnut kansaan, kuin kuuma voiveitsi Floraan, kun vielä vierailemaan saapuu myös hittiä hitin perään takonut Jenni Vartiainen, niin onnistumisprosentti biisin menestymiselle alkaakin olemaan jo siinä satasen paikkeilla.

 

”Olen tuntenut Jennin siitä asti, kun hän muutti Stadiin ja yhteisbiisi on aina ollut ajatuksena ilmassa. Ensimmäistä kertaa palat ja aikataulut loksahtivat kohdalleen” -Elastinen

 

Artistien nimet tavoittavat kuulijakunnan jo suuruudellaan, mutta pitäähän ne saada vielä vakuuttumaan uudesta musiikista ja sen eteen työtä ovat tahkoneet tuotannossa Jukka Immonen ja Antti Riihimäki, joilla myös portfolion sisältö on täyttynyt sen verran menestyksekkäistä teoksista, että ainakin lähtökohtaisesti ainekset ovat kunnossa kansan viihdyttämiseksi. Alle kolmeen ja puoleen minuuttiin on rakenteista kasattu suvannot, kasvatukset ja kertosäkeeseen voimakkaasti purkautumiset kuin pop musiikin dramaturgian oppikirjan mukaan.

Vaikkakin teemana sinällään kuulostaisi olevan arvot ja niiden järjestykseen asettaminen, niin pohjalla on kuitenkin tuo musiikin suurin teema, eli rakkaus, joka onkin tuntunut inspiroivan Elastista viime vuosina, eikä ihmekään, koska kyllähän se mies pehmenee kumppanin rinnalla lasten pyöriessä jaloissa, jolloin arvot asetetaankin jo kokonaan uusiksi. Edellisten sinkkujen jälkeen ei olisi odottanut rakkaus teeman olevan yhä läsnä, mutta artistin sydän on sanonut, mille niitä tekstejä oikein uhrataan ja jos sydän sykkii rakkautta, niin viesti on selvä ja se jos mikä resonoi muissa ihmisissä.

Kertosäkeessä sanotaan ”Mä heittäsin tän kaiken menemään, epäröimättä hetkeekään”, niin ”tällä kaikella” voitaisiin tarkottaa menestystä, saavutuksia ja artistille itselleen tärkeää asiaa, eli itse musiikkia ja musiikin tekemistä, mutta nämäkin heitettäisi menemään, jos pitäisi punnita. Toisen säkeistön aloitus ”Täs on mun elämä, jos tahot, niin saat sen” kiteyttää hyvin omistautumisen ja antautumisen rakkaudelle.

Huomattavasti rooliaan kasvattanut elementti Elastisen musiikissa on ollut laulu ja sen suhteen tässä biisissä ei mennä siitä mistä aita on matalin, vaan haastetta on haettu mm. Korkeista äänistä ja jopa falsetissa fiilistelyissä. Hienoa kuulla Jenni Vartiaisen soolo suoritusten lisäksi Jennin tuplaavan myös räppejä ja osuuksia lauletaan myös duettona yhtä aikaa Elan jäämättä jalkoihin kokeneen laulajan rinnalla.

 

”Haastan itseäni jatkuvasti laulajana ja askeleet eteenpäin pitävät musiikin tekemisen taas entistä mielenkiintoisempana. Oli mieletön kunnia saada laulaa tämä kappale Jennin kanssa.” -Elastinen

 

Elastinen – Epäröimättä Hetkeekään Feat. Jenni Vartiainen