Tällä viikolla huomion saivat Rosvo, Rauhatäti ja The Meänland.

Viikon Valitut -juttusarjan tarkoituksena on kerätä joka viikon torstaiksi viimeaikoina julkaistuja teoksia yhteen artikkeliin useammalta eri tekijältä:

Rosvo – Headshottei (albumi)

Turkulaisen Rosvon debyyttialbumi Headshottei julkaistiin Toukokuun viimeinen päivä perjantaina. Rosvon ensimmäiset kappaleet K.O Bars ja Mystiset tyylit ilmestyivät Youtubeen vuonna 2016. Teknisesti tyylitellyt (new-wave)räpit kiinnittivät skenen huomion ja Rosvo on siitä asti ollut hiomassa esikoislevyään valmiiksi studion puolella.

Headshottei on seitsemän biisin katsaus nuoren artistin mielenmaisemaan – mistä ollaan tultu ja mihin ollaan menossa. Levyllä hiotaan omaa taidetta studiolla tiukan lähipiirin kanssa, reflektoidaan ympärillä pyörivän musiikkibisneksen suuria puheita eikä unohdeta tietenkään pitkiksi venähtäneitä iltoja ystävien kesken. Tuotanto on läpi linjan trap-vaikutteista; purppuraista, tunnelmallista ja niskat jumiin nyökkäävää.

Levyllä vierailevat Rosvon tutut rikoskumppanit NCODizzy ja Musta Hanhi. Kyseiset talentit ovat tuttuja myös Turun suvereeneimmasta trap-poikabändistä Mauno Gangista. Levyn tuottajakaarti on niin ikään uuden aallon kovinta kärkeä, biitien takaa löytyvät mm. SlushherRuubenNCO & Spvce Jvmes.

Julkaistu 31.05.2019

Rauhatäti – Palasia (albumi)

Rauhatädin kakkosalbumi kokoaa nimensä mukaisesti yhteen palasia elämästä, yhteiskunnasta ja sen ongelmista. Kaksitoista kappaletta sisältävällä Palasia -albumillaan Rauhatäti puhuu esimerkiksi rasismista, syrjäytymisestä tai mielenterveysongelmista – antaen äänen vaikkapa thaimaalaiselle seksityöntekijälle tai väkivaltaisen päihdehistorian läpikäyneelle yh-äidille.

Tuottaja Tes La Rokin bassovoittoinen saundi on kuulaan orgaanista ja paikoin hyvin melodista. Levy on niin aiheiltaan kuin äänimaailmoiltaankin tarkka katsaus tähän päivään. Vierailijoina levyllä on Mercedes Bentso, Ameeba, Tuomo Prättälä, Marjo Leinonen, Tiia Karoliina, MC Kajo & MC Lehmä sekä Puppa J.

Rap-artisti Rauhatäti julkaisee musiikkia kiirehtimättä. Julkaisujen pitkät välit eivät ole silti pitäneet artistia pois keikkalavoilta, ja hänet onkin nähty niin perinteisillä rap-keikoilla, kuin esittelemässä kokeellisempaakin musiikkia erilaisten kokoonpanojen kanssa. Edellinen levy julkaistiin vuonna 2014.

Julkaistu 31.05.2019

The Meänland – Juuret

The Meänland julkaisi uuden singlen Juuret. Vierailijana biisillä kuullaan syntyperältään sodankyläläinen Stepa. Juuret on herkkä ja rauhallinen reggaekappale rakkaudesta, luonnosta ja ihmisistä. Viimeisimmillä soolojulkaisuillaan genrerajoja venyttänyt Stepa sopii kappaleeseen saumattomasti pohjoisilla juurillaan sekä omaleimaisen tunnistettavalla tulkinnallaan. Stepa ja The Meänland kuvailevat itse kappaletta seuraavalla tavalla:

“Juuret -laulu pohtii miten syän pääsee kasvamhaan rakkautheen. Mistä met se löyethään ja miten se lämpö sinne rakennethaan. Luovuus tullee meän syämestä, meän luonnosta. Vaalithaan sitä lämmöllä.” – The Meänland & Stepa

Haaparannassa jo vuonna 2010 alkunsa saanut folk-reggae -bändi The Meänland luo enimmäkseen suomen- ja meänkielistä takatahtipoljentoa, jonka ainutlaatuisuus syntyy oivaltavista sanoituksista, rennosta rytmistä ja tinkimättömästä musikaalisuudesta. Musiikissa liikutaan vaihtelevasti humoristisissa, henkevissä, kantaaottavissa ja poliittisissa tunnelmissa. The Meänland työstää tällä hetkellä uutta albumia, jonka julkaisee Reggaedog. 

Julkaistu 17.05.2019

 

MIKÄLI OLET KIINNOSTUNUT TARJOAMAAN JULKAISUASI  JUTTUSARJAAN, LAITATHAN ITSESTÄSI JA JULKAISUSTASI ESITTELYN OSOITTEESEEN: [email protected]