Tällä viikolla huomion saivat Alamaa, EWE sekä Gynä ja Rike.

Viikon Valitut -juttusarjan tarkoituksena on kerätä joka viikon torstaiksi viimeaikoina julkaistuja teoksia yhteen artikkeliin useammalta eri tekijältä:

Alamaa – Uujeejee

Tuore Records julkaisi Alamaan tulevalta EP:ltä ensimmäisen singlen Uujeejee. Viiden biisin EP:ltä tullaan julkaisemaan vielä toinen single heinäkuussa 2019 ja elokuussa dropataan ulos koko EP. Alamaa on vaikuttanut Avaintekijät, Narcotic, Sveden Passive ja Valosiepparit -yhtyeissä ja MC julkaisi ensimmäisen soololevynsä kun milleniaalit pyörivät vielä kakkavaipoissaan. Alamaan itsensä ajatuksia tuoreesta kappaleesta:

“Niin hyvä fiilis et itteeki vähä ällöttää. Kun tällanen tunne tulee sisältä omasta sydämestä kaiken myrskyn jälkeen, niin voiko sellasta pidätellä? Tai pitääkö sellasta edes pidätellä? Hell no! Rakastan musiikkia ja tää on niin siistiä julkaista taas musaa. Lets go!”

’

Uujeejee -singlen tuotannosta vastaa Organ!k ja koko EP:n vastaavana tuottajana toimii Dj Neveready.

Julkaistu 21.06.2019

Ewe – Lähiönomi

Muun muassa Jujun ja Heikki Kuulan kanssa yhteistyötä tehnyt EWE julkaisi uuden singlen Lähiönomi. Kappale syntyi rankan, mutta kasvattavan matkan tuloksena. Biisi kertookin juuri periksiantamattomuudesta ja pienen miehen suurista unelmista kohti isoja festarilavoja – kun lähtökohdat on jotain muuta mitä toivoisi.

“Halusin kiteyttää yhteen kappaleeseen koko tän matkan siitä kun unelmat syntyy ja siitä miten vaikeaa niitä on toteuttaa tällä alalla (omalla kohdalla lähes mahdotonta). Saatin duunattuu mun lyriikat silleen, et mun managerikin oli melko tyytyväinen ja alettiin etsimään sopivaa tuottajaa. Mä sain Tuomas Lehtisen (mm. TCT) tekee hommii mun kanssa. Tuomas hiffas heti mitä mä halusin kertoa ja mitä missäkin täytyy soida. Se kundi tsemppas mua studiossa ja kertsin viimeistely tuli lopulta Tuomaksen kynästä.

Kyllä biisii vielä hinkattiin muutaman miksauksen verran, mutta mä aloin olemaan ihan loppu siinä vaiheessa, kun alettiin etsimään Lähiönomille julkaisijaa ja leibelii. Halusin vaan päästää tästä irti ja laittaa jengille kuunteluun. Mun kärsivällisyys kun on kuitenkin helvetin rajallinen ja nyt se ylitettiin tuhansia kertoja. Kaikesta huolimatta ja just siksi tästä tulikin mun mielestä EWE:n paras biisi.

Tällä matkalla syntyi sit myös käsite “Lähiönomi”. Se on mun oma korkeakoulutitteli, joka lopulta tuli sinkun nimeksikin. Siellä se nyt on ulkona, julkaistu mun oman levymerkin (Tuhtimusiikki) kautta ja mä olen siihen aidosti tyytyväinen.” – EWE

Julkaistu 19.06.2019

Gynä ja Rike – Harrasta toimintaa (albumi)

Gynä ja Rike on räppiä tekevä veljeskaksikko Tampereelta, joiden kolmas albumi Harrasta Toimintaa julkaistiin vastikään Logout Music:n kautta, jonka label-boss Aleksi Lemola / Dj Logout toimii mm. Jontin ja Shakan tuottaja-dj:nä. Levyä on edeltänyt musavideo-singlet Heittopussi ja Herkut Kemut (feat. Teikki). Vierailijoina albumin tanakkaa poljentoa ja syväluotaavaa paahtoa on saatu rikastuttamaan funk-kummisetä Hannibal, Laineen Kasperinkin kanssa yhteistyötä tehny laulaja Meerika sekä SkissamieS ja Teikki.

“Mielessä pyörivät kirkonrotat, kun selailin syksyllä harrastusmahdollisuuksista kertovaa lehdykkää ja pian: “Harrasta Toimintaa!” kaikui kallossa. Saunailtojen yhteydessä tapahtunut buugailu oli saanut kuin vaivihkaa kappaleemme läpi lähtöselvityksen. Huh! Hikikarpaloita muodostui vain lauteilla ja albumille saatiin tallennettua monet omalla painolla edenneet järeät ilta- ja viikonloppuseremoniat. Paikoin taivas löi tulta ja neljä vuoden aikaa paistoi kellariluukkuun. Kokonaisuus sävyttyi olosuhteiden mukaan reilu kaksi vuotta.” – Gynä

Julkaistu 12.06.2019

MIKÄLI OLET KIINNOSTUNUT TARJOAMAAN JULKAISUASI  JUTTUSARJAAN, LAITATHAN ITSESTÄSI JA JULKAISUSTASI ESITTELYN OSOITTEESEEN: [email protected]