Tällä viikolla huomion saivat Eevil Stöö, Alamaa ja Köyhä Jonne

Viikon Valitut -juttusarjan tarkoituksena on kerätä joka viikon torstaiksi viimeaikoina julkaistuja teoksia yhteen artikkeliin useammalta eri tekijältä:

Eevil Stöö – Osakan Valot

Eevil Stöö jatkaa tasaisen varmalla linjallaan Koksu Koon tuottaman Saattaa Olla Ninja -levyn myötä. Levyn biiseistä on tehty musavideoita ahkeraan tahtiin ja Osakan Valot onkin jo kahdeksas musiikkivideo kyseiseltä julkaistulta. Video on esteettisesti silmää miellyttävä ja Osakan pinkit mainosvalot tosiaan huokuvat Stöön sielunmaisemaan sopivaa urbaanin mystistä ambianssia. Tuotannosta täytyy antaa tämän sinkun kohdalla erikoispropsit ja myös lyriikat ovat levyn parasta antia!

Julkaistu 18.09.2019

Alamaa – Nää Vibat

Mm. Narcoticissa vaikuttanut pietarsaarelainen rap-muusikko Alamaa julkaisi uuden rakkaudentäyteisen singlen Nää Vibat! Ulosanti ja räpit toimivine omaperäisine adlibbeineen ovat pointissa ja biisin yleisilme on tyylikäs, sielukas ja lämmin. Nää Vibat on vaivattoman ja itsensätuntevan rakkauden ilmaisua ilman turhaa vaivaannuttavaa imelyyttä. Alamaan uusi EP Ei enää Vihaa on tulossa ilmoille ihan lähiaikoina!

“Tää biisi on sellasta rauhallista rakkautta. Kypsää ja hyvää. Tää menee Ei enää vihaa EP:n tarinaan. Itsensä rakastamista, löytämistä ja sitä kautta sitten on mahdollista kokea myös se toinen ihminen täysin. Sitä paitsi räppi tarvii enemmän rakkautta.” – Alamaa

Julkaistu 17.09.2019

Köyhä Jonne – Viimeiset Sanat

Inhorealistista tyylistään tunnettu Köyhä Jonne lausuu oletetut jäähyväisensä räpille. Köyhä Jonne on antanut paljon suomiskenelle. Vuodesta 2009 asti useita EP:itä ja levyjä julkaissut omaleimaisen tyylin ja saundin omaava räppäri on noussut ug-piirien kulttisuosioon Mä Muutan Mökille Norjaan -sinkun ollessa hänen tuotantonsa tunnetuimpia hetkiä. Iivon tuottama, vuonna 2017 julkaistu Sairaan Kaunis Maailma jäänee nyt ainakin toistaiseksi miehen viimeiseksi kokopitkäksi julkaisuksi. Köyhä Jonne avautuu tässä biisissä ongelmistaan ja pohtii onko häntä ylipäätään luotu alalle. Ainakin se tulee selväksi, ettei tämän hetkinen tilanne vain tunnu sopivalta räppihommien duunailuun. Onko lopettamispäätös sitten lopullinen, vaiko vain väliaikaista etäisyyden ottamista, se jääköön nähtäväksi.

Julkaistu 09.09.2019

MIKÄLI OLET KIINNOSTUNUT TARJOAMAAN JULKAISUASI  JUTTUSARJAAN, LAITATHAN ITSESTÄSI JA JULKAISUSTASI ESITTELYN OSOITTEESEEN: [email protected]