Valikoiduiksi pääsivät tällä kertaa odotettu Gracias, räppäävä Antti Tuisku ja aikuistunut Käärijä seuranaan aikuistunut Vinttikoira.

Viikon Valitut -juttusarja kerää joka viikon torstaiksi kolme viimeaikoina julkaistua teosta yhteen artikkeliin, jotka lopuksi arvioidaan Perjantaisin julkaistavassa Sonnin Taacca Podcastissa.

Gracias – Tyylit

Englanniksi jo taitonsa selväksi tehnyt Gracias avasi vihdoin pelinsä myös suomen kielellä. Vierailuja on toki kuultu aikaisemminkin, mutta ensimmäinen virallinen soolona julkaistu sinkku suomeksi on nyt totta! Tyylit nimensä mukaan esittelee tyylejä ja aiheen puolesta hyvä pelin avaus, koska teema tuntuu olevan perinteinen kilpailuhenkinen esittelymäinen ralli, joka kantaa uudelleen tulemisen viestejä kuulijoille. Jääkäämme Tyylejä luukuttaen odottamaan 01.05.2020 julkaistavaa Gracias LP:tä. YouTubesta löytyy myös kappaleen musiikkivideo, joka on tyyliltään myös erittäin tyylikäs Dumboe tuotantoyhtiön tekele. Bängäävästä biitistä vastaa tämän hetken yksi kuumimmista tuottaja nimistä, eli MD$!

”TYYLIT kertoo yksinkertaisesti vapaudesta tehdä ja luoda eri tyyleillä, luopumatta kuitenkaan omasta stailista” -Gracias

Gracias Instagram

Gracias Facebook

Antti Tuisku – Kerran vuodes kirkkoon

Sillon kun maamme suurimpia pop tähtiä räppää uuden levynsä avaus biisillä, voimme vain todeta räpin olevan suositumpaa, kuin koskaan aikasemmin. Härskiä tekstiä kirkkokuoron laulaessa taustalla ja autotunea siihen vielä mausteeksi, niin on kansalaisilla ihmettelemistä kerrakseen! Trap henkinen biisi on tuotettu tyylilleen uskollisella tavalla ja Antin ulosantikin on ihan uskottavaa. Biisi kaikessa härskiydessään on selvästi jakanut räppipäitä, eli toiset syyttävät kulttuurin omimisesta ja toiset hymähtäen fiilisetelee ”ei hitto, nyt se räppää!”. Itse tulkiten Antti Tuiskun pop tähtenä juuri keskustelua herättäväksi artistiksi, jonka tarkoitus on kohauttaa aina uudestaa ja uudestaan. Poppi on poppia ja sellaisena sitä täytyy osata kuunnella, että sen idea ja tarkoitusperä aukeaa. Tuotannosta vastaa Tuiskun aikaisemmastakin tuotannosta tuttu JUREK.

Antti Tuisku Instagram

Antti Tuisku Facebook

Käärijä – Aikuinen Feat. Vinttikoira 

Odotettu Käärijän debyytti albumi ”Fantastista” ilmestyi Perjantaina 07.02.2020 ja yksi mieleenpainuvimmista julkaisemattomista biieistä oli ehdottomasti Aikuinen, joka jopa erottui vieraan ja erilaisen laulu kertosäkeen vuoski muiden levyn biisien joukosta. Vieraana tyylittelee Vinttikoira, joka tarjoilee teknisesti oivaltavia multiriimejä ja kertosäkeestä annettava vielä erityiset propsit. Biisin teema on hauska ja erittäin ”Käärijämäinen”, joka sopii myös humoristista ulosantia omassakin tuotannossa tuovalle Vinttikoiralle. Aikuinen voi siis olla olematta korkeasti koulutettu tai velkainen rivarin päädyn omistava elämän kirjan mukaan suorittava ankean asiallinen ”normi aikuinen”. Aikuisena kuitenkin vastuu itsestään ja täten myös päättää mitä tekee ja mikä kiinnostaa.

Käärijä Instagram

Käärijä Facebook