Tällä kertaa paikkansa auringosta saivat asenteellinen Sini Sabotage, yllättävä Mäkki sekä diipit Paperi T & Khid.

Viikon Valitut -juttusarja kerää joka viikon torstaiksi kolme viimeaikoina julkaistua teosta yhteen artikkeliin, jotka lopuksi arvioidaan Perjantaisin julkaistavassa Sonnin Taacca -podcastissa.

Sini Sabotage – Käärmeet

Pitkän julkaisu tauon jälkeen Sinin tyyli on edelleen asenteella uhkaava ja käärmeet aiheena synkähköön biittiin palvelee tyyliä erittäin mukavasti. Erittäin bängäävä biitti saa aiheuttamallaa tärinällä viimeistään käärmeet koloihinsa ja tästä mahtavuudesta vastaa Jay Kova, Pianomies ja kitaran varressa häärää virtuoosi Petteri Sariola. Toimittajamme Riina Herlinin kirjoittaman kattavamman analyysin kappaleesta voit lukea tästä.

Käärmeet kertoo siitä ahdistuksesta kun susta tuntuu että kaikki ihmiset sun ympärillä tahtoo sulle pahaa, mikä ei tietenkään pidä paikkansa. Mulle oli kova koulu ymmärtää ettei kaikkiin ihmisiin voi luottaa, eikä kaikki halua sulle aina pelkästään hyvää. Mä itse kuulen tässä biisissä tosi vahvasti sen itsevarmuuden, kun vihdoin pystyy sanomaan ääneen, ettei mulle saa tehdä noin. Se on ihan mielettömän voimaannuttavaa.” -Sini Sabotage

Sini Sabotage Instagram

Sini Sabotage Facebook

Mäkki – Meijän Takii

Tässäpä varmasti yksi hiitteri kesän klubeille ja festareille, mikäli ne pystytään vallitsevan epidemian vuoksi järjestämään. Yllättävänä elementtinä biisissä on vahva dancehall rytmi, jota suomessa ei ole liiakseen tehty ja toisekseen biisissä myös enemmänkin lauletaan räppäämisen sijaan. Meijän Takii julkaistiin tuplasinkkuna ”Wörtti” nimisen kappaleen kera. Toivottavasti Karibia kuuluu tulevissakin julkaisuissa. Toimittajamme Riina Herlinin kattavamman analyysin kappaleesta voit lukea tästä.

Mäkki Instagram

Mäkki Facebook

Paperi T & Khid – Tiramisu

”Joo joo, kuka söi mun tiramisun? Ei oo rikos, mut onhan se nyt ihan vitun…” -riimi kertoo jo heti Khidin tarjoilevan sitä itseään, eli omintakeista humoristisen diippiä tyyliään, jonka hän kyllä taitaa mestarillisesti. Biisi on Paperi T:n ja Khidin vasta julkaistulta yhteiseltä HBD RIP -albumilta. Kollabo on harvinaisen toimiva, sillä molemmilla on varmasti samaa kuulijakuntaa ja tyyliit sulautuu yhteen timanttisesti. Paperi T puolestaan tarjoilee versessään sitä mitä häneltä odotetaan, eli jäätävän ihailtavaa taitoa kirjoittaa ja ilmaista tekstinsä, joka on tehny hänestä yhden maamme arvostetuimmista räppäreistä. Lisäksi biitti istuu molempien alle, kuin se olisi aina siinä ollutkin ja sen paikka on maailmassa juuri näiden kahden artistin taustalla.

Paperi T & Khid Instagram

Paperi T & Khid Facebook