Tällä kertaa valittuihin valikoituivat lahjakas Lukas Leon, kiven kova Killah rosteri sekä sadan prosentin varmat Keko Salata, BESS & Sexmane!

Viikon Valitut -juttusarja kerää joka viikon torstaiksi kolme viimeaikoina julkaistua teosta yhteen artikkeliin, jotka lopuksi arvioidaan Perjantaisin julkaistavassa Sonnin Taacca -podcastissa.

Lukas Leon – Sydänsärkylääke

Teknisenä tunnettu Lukas Leon tarjoilee tällä kertaa enemmän melodista otetta kuin mihin hänen kohdallaan on totuttu. Laulukertsin lisäksi muutkin osat on vedetty räpin ja laulun välimaastossa. Hienoa kuulla tällainenkin puoli tästä puhutusta astistista, jonka ääni sopii erinomaisesti myös laulamiseen. Kolmannella albumilla epäilemättä kuulemme myös sitä itseään, eli teknistä ja nälkäistä sylkemistä! Täten aikaisemmasta linjasta poikkeava biisi on erittäin tervetullutta kertomaan artistin monipuolisuudesta ja kyvystä heittäytyä muihinkin, kuin totuttuihin tyyleihin. Toimittajamme Kalle Niskasen laajemman analyysin voit lukea tästä.

Instagram: Lukas Leon

Facebook: Lukas Leon

Killah – Hidasteit

Lafkojen ja eri possejen yhteisbiisejä kuulee tänä päivänä liian harvoin. Killah Records paljastaa rosterinsa kynnet iskemällä kaikki samalle raidalle sylkemään! Kappaleella kuullaan siis itse maestron, eli Kuben lisäksi Matti8, Mari Johanna, Jakob ja Sexgang. Kova on siis rosteri ja lyhyellä matikalla jo nimien perusteella biisi sisältää kovaa sylkyä ja kilareita tyylejä. Biitti bängää läskeillä bassoilla ja jokainen vuorotellen tiputtelee timantit biitin päälle koristeeksi kiiltämään. Kuben värssyä jää kaipaamaan, mutta onneksi herra on siunannut kappaleen erittäin tyylikkäällä kertosäkeellä. Vaikka kullakin artistilla on oma tyylinsä, ne edustavat samanlaista uudempaa saundia ja selkeästi Killah Recordsilla on linjansa artistien suhteen. Kova on rosteri ja tämä biisi viimeistään sen todistaa!

Instagram: Kube, Matti8, Mari Johanna, Jakob, Sexgang

Facebook: Kube, Matti8, Jakob

Keko Salata – 100% Feat. BESS & Sexmane

Ready or not, Keko Salata iskee ikonisella samplella sisään ja sehän jos joku toimii! BESS hoitlee kertosäkeen mallikkaasti ja debyytillään paikkansa skenessä naulannut Sexmane toimittaa räpit niin kuin pitääkin. Vähän jäi tosin kaipaamaan pitempääkin räppivärssyä, mutta hienoa kuulla nuorta nälkäistä räbäytystä vanhemman arvostetun tekijän biisillä. Allekirjoittaneelle jää mysteeriksi mistä sadusta kappalleella puhutaan, mutta kun muumit on myös mainuttu, silloin ollaan jo satumaiden ytimessä. Keko Salatan omaperäinen tyyli tuntuu olevan aina freshiä vailla vertailikohtia ja Sakke Aaltonakin tunnettu tuottaja on jo nimenä yleensä laadun tae.

Instagram: Keko Salata, BESS, Sexmane

Facebook: Keko Salata, BESS