Tämän viikon valitut ovat tyyliikkäästi pelin avannut Aataminoppa, iskussa oleva Silkinpehmee sekä juurekas Organ!k, David Kollar, Paolo Raineri & Pijall.

Viikon Valitut -juttusarja kerää joka viikon torstaiksi kolme viimeaikoina julkaistua teosta yhteen artikkeliin, jotka lopuksi arvioidaan Perjantaisin julkaistavassa Sonnin Taacca -podcastissa.

Aataminoppa – IDGAF

Odotettu Aataminopan soolomateriaali on täyttänyt odotukset moninkertaisesti. Ensimmäisellä sinkulla tehdään selväksi, että täältä tullaan kovaa, eikä muiden mielipiteet, tai mikään muukaan kiinnosta. Kappale on raikas tuulahdus ja eri aikakausien tyylien yhteentörmäys. Ulosanti Aatamilla on uskottavaa, jota tietysti tämän kaltainen ”uho” biisi vaatiikin. Spokenword henkinen accapella kohta on erittäin rohkea veto ja yllättää kuulijan saarnamaisella läksytyksellä. Kappaleesta löytyy myös Toni Kristianin tekemä, biisiä hyvin tukeva ja erittäin näyttävä musiikkivideo.

Aataminoppa Instagram

Aataminoppa Facebook

Silkinpehmee – Valkonen Pantteri

Lähivuosina aktivoitunut veteraani Silkinpehmee tarjoilee kesäistä funkkia rennolla ja teknisellä tyylillään. Seren tuottama kesäinen funkahtava biitti tuo mieleen herran itsensä vuosien takaisen ”Chillaa Meiä Kanssa” -hitin nakuttavine funkkikitaroineen ja rytmikkäine iskuineen. Kertosäkeen vertauskuvat hymyilyttää ja kappaleen hauskalla kulmalla itsetutkiskelun ja hyväksymisen teema on muutenkin loistava. Vanhemman polven räppidiggareille tämä biisi tarjoaa sitä itseään ja on ehdottomasti yksi tämän kesän anthemeista.

Silkinpehmee Instagram

Silkinpehmee Facebook

Organ!k – Biograffiti Feat. David Kollar, Paolo Raineri & Pijall

Viime vuonna erittäin kovan ”Kypsä” nimisen tuottajalevyn julkaissut Organ!k on jatkanut aktiivisena ja toimittanut bändillä säestettyä ”sitä perinteistä räppiä” tehden yhteistyötä niin vanhempien kuin uudempienkin räppäreiden, sekä laulajien kanssa. Pitkän hiljaiselon jälkeen räpin ystävien iloksi Pijall on ollut erittäin tuottelias ja tämä kappale todistaa kynän olevan nyt terässä. Biisin tekstien teema on todella toimiva ja hyvin toteutettu. Ennen vastaan nyt on selvää eheytymisen ilosanomaa ja hienoahan se on, että palaset ovat löytäneet paikalleen. Groovaavat rummut vie biisiä hyvin eteenpäin ja avartava, jopa psykedeelinen äänimaailma saa kuulijan uppoutumaan biisin sisään ja yksityiskohtia löytyy ihmeteltäväksi. Delayn jatkama kertosäe on kirsikka kakun päällä ja lisää fiilistä mukavasti pään nyökätessä.

Organ!k InstagramPijall Instagram

Organ!k FacebookPijall Facebook