Tämän viikon valitut kolmikkoon ylsivät tyylitajuinen Redrama seuranaan Tone Jonez, vakuuttava Ares sekä smuutti Hussa.

Viikon Valitut -juttusarja kerää joka viikon torstaiksi kolme viimeaikoina julkaistua teosta yhteen artikkeliin, jotka lopuksi arvioidaan Perjantaisin julkaistavassa Sonnin Taacca -podcastissa.

Redrama – Serotonin Feat. Tone Jonez

Pitkän tauon jälkeen julkaisurintamalle palanneen Redraman toinen tänä vuonna julkaistu sinkku groovaa veikeästi, mutta pysyy maltillisena koko biisin ajan. Ehkäpä juuri tuo tyylikäs maltillisuus on tämän biisin koukku. Melodiset osuudet toimivat kuten varma räbäytyskin. Saundimaailmassa on jotain pehmeää ja koukuttavaa, eikä biisi hypi mitenkään silmille terävillä saundeilla, vaan hyväilee tärykalvoja iisillä meiningillään. Biitissä on jotain vanhaa, mutta myös uudempaa modernia meininkiä. Levyä odotellessa!

Redrama Instagram

Redrama Facebook

Ares – Pahaa seuraa

Tuotannollinen mestariteos saa kuulostamaan kolutut rumpusaundit yllättävän freshiltä, eikä tule heti fiilis et tää biisi on jo tehty, kuten monista samankaltaisista biiseistä tulee. Ares on selkeä artisti, joka on monipuolinen ja taitava monella osa-alueella. Kappaleen nimessä kiteytetty lyrikoiden teema on toimiva ja käytetty moitteettomasti ja melodisemman meiningin esille tuominen tuo aina lisää väriä artistin tuotantoon. Kertosäe on harvinaisen onnistunut, niin kuin koko biisikin, mutta toivon mukaan Areksen teknistäkin puolta päästään jälleen kuulemaan jatkossa.

Ares Instagram

Ares Facebook

Hussa – Äiti aina sano mulle

Tyylilajinsa mestari Hussa kuulostaa siltä miltä tämänkaltaisessa biisissä pitääkin. Äänensävy toimii ja löysän rento ulosanti tekee räppäämisestä smuutin kuuloista. Kertosäe nostetaan tyylikkäästi jalustalle tuotannollisesti ja hokeman fiilistely kuulostaa smuutilta, mutta vaarana on hokemaan kyllästyminen useamman kerran kuuntelun jälkeen. Toisaalta yhdessä yleisön kanssa laulettuna keikoilla toimii varmasti juuri sellaisena kuin on. Kappaleen teema on napattu hyvin haltuun ja jos jotain biisiltä jää kaipaamaan, niin ehdottomasti lisää lopussa kuultavaa herkkää laulua, joka on biisin kohokohtia herättäen ”vau” reaktion Hussan taidoista.

Hussa Instagram

Hussa Facebook

Ei enää artikkeleita