Tällä viikolla valituiksi julistetaan lahjakas Hassan Maikal, yllättävä Don Koojj sekä taidokas Timi Lexikon.

Viikon Valitut -juttusarja kerää joka viikon torstaiksi kolme viimeaikoina julkaistua teosta yhteen artikkeliin, jotka lopuksi arvioidaan Perjantaisin julkaistavassa Sonnin Taacca -podcastissa.

Hassan Maikal – Myöhäst

Kirkkaan pehmeän äänensävyn omaava Hassan Maikal tarjoilee melodista ilotulitusta. Korkeat äänet herran suusta lentää niin tyylikkään pehmeästi, että ei voi kun ihailla ja nauttia. Sonylle siirtynyt artisti vakuuttaa taidoillaan ja tuotannollisesti kappale on juuri tätä päivää. Hassanin kaltaista artistia on tälle maaperälle odotettukin ja toivotaan että ura kantaa vielä pitkälle ja kuulijat löytävät artistin hienouden!

Hassan Maikal Instagram

Hassan Maikal Facebook

Don Koojj – Tähtikuvioita

Viikon ehdoton yllättäjä on Don Koojj, joka iskeekin pöytään räpin ja rokin fuusion, jossa kitarat ulvoo, bassokielet jyllää ja rumpusaundit on kaikkea muuta kun Rolandin 808-rumpukoneen tutut ja turvalliset. Melodisia osuuksia kuullaan kertsissä kuin muissakin säkeistöissä ja räpit toimii uskottavasti asenteellisella ulosannilla. Toivottavasti tämä linja jatkuu herran musiikissa, koska tämä ei ole sitä musaa mitä kaikki muutkin tekee, vaan tämä on musaa, jota tekee Don Koojj!

Don Koojj Instagram 

Don Koojj Facebook

Timi Lexikon – Tahdon sun tietävän

Nyt mennään! Biisi lähtee samantien käyntiin ja funkkikitarat tuo kevyttä kesäistä tunnelmaa groovaavan basson vieden komppia komiasti. Saundimaailmasta tulee mieleen Daft Punk – Random Acces Memories -albumi ja se jos jokin on hyvä asia! Tekstien tarina toimii ja Timin monipuoliset taidot on nostettu hyvin esille RnB henkisine tulkintoineen ja teknillisesti lyyriset osuuden ja flown rytmitys osoittaa kilometrejä löytyvän takaa räpin parissa. Selkeästi nyt on löydetty suunta uudelle musiikkille ja toivotaan että tämä tie vie vielä pitkälle!

Timi Lexikon Instagram

Timi Lexikon Facebook