Tämän viikon valitut ovat vakuuttava jmbo, suomiräpin supertähti Cledos sekä uskottava Tommi Pehmee.

Viikon Valitut -juttusarja kerää joka viikon torstaiksi kolme viimeaikoina julkaistua teosta yhteen artikkeliin, jotka lopuksi arvioidaan Perjantaisin julkaistavassa Sonnin Taacca -podcastissa.

jmbo – Hou

Tuotannon puolesta Booa Music julkaisijana jo itsessään takaa laadun ja lafkan kaikki artistit ovat hyvin linjassa keskenään. Saundia tarjoilee siis jmbon lisäksi Perjantai4000 ja Pepe Jean jr. Yksi kappaleen koukuista on teksti itsessään, jossa joku jonka olet jättänyt jo taaksesi, roikkuu edelleen perässä, vaikka koet, ettei hän enää ansaitse huomiotasi. 

”Hou kertoo siit ku joku ihminen on leikkiny sunkaa eli vaikuttanu silt et teil on jotai spessuu mut sit kuitenki sil on sata samanlaist keissii meneillää ja sit ennemmi tai myöhemmin tajuut et se ihminen ei oo sun ajan arvonen. Keräät itsevarmuutes takasin ja päätät et parempi siirtyy eteenpäin ku jäädä tähän ihmettelee. Täs biisis halusin luoda sellasen mielentilan tai maailman mis oon mega-bossi ja yli siit tyypist. Sit ku se ei enää saakkaa mun huomioo ni se tajuu mitä se menetti. Tän biisin miljöö on jossai klubil mihi oon just tullu jonon ohi, mul on pöytä täynnä nättii jengii ja pulloi ja sit tä tyyppi koittaa repii mun huomioo itelleen.” -jmbo

jmbo Instagram

jmbo Facebook

Cledos – LIFE

Diskobiitti, housemaiset perkat, ilmavat sähkökitarat sekä kevyt korkea laulu luovat mahtavan tunnelman. Jos kuulisi tämän kappaleen tietämättä artistia, ei heti arvaisi kyseessä olevan uuden aallon harjalla surffaava Cledos.

Tyylinsä puolesta biisi poikkeaa edukseen tuoreelta Ceissi albumilta ja lopettaa kokonaisuuden tyylikkäästi, niin levyllä, kuin sen mukana julkaistussa lyhytelokuvassakin. Tuotannosta vastaa onnistuneesti Andrei Kipahti ja tämän tyylistä musaa kuulisi Cledokselta mielellään lisää.

Sanoituksissa artisti reissaa ympäri maapalloa ja kertoo oletetulle rakastetulleen olevansa matkalla hänen luokseen. 

Cledos Instagram

Cledos Facebook

Tommi Pehmee – Anna hyvän kiertää

Tamperelainen Grillin’ Records julkaisi Tommi Pehmeen ”Käsis II” -albumin, jolla tunnelma viedään takas perusasioihin, eli ysärihenkisiin sämplebiitteihin, joiden päälle rehellistä sylkyä kuvaten omaa maailmankuvaansa ja mielenmaisemaa. Kesäinen ”Anna hyvän kiertää” tarjoilee leppoisaa fiilistä kaikessa positiivisuudessaan.

”Meikä on naatti, parin bissen jälkeen kulttuurillinen mesenaatti” -läppä viimeistään nostaa jo hymyn huulille. Biisissä mainitaan myös sen olevan tsemppari- ja fiilistelyräppiä ja sitähän se nimenomaan on! Jos vanhankoulukunnan räppi kiinnostaa, niin suosittelen kuuntelemaan koko albumin, joka sisältää kovien biittien ja riimien lisäksi myös kovia vierailijoita.

Tommi Pehmee Instagram

Tommi Pehmee Facebook

 

Ota haltuun Viikon Valitut soittolista: