Tällä viikolla huomion ansaitsivat Rekami, Huge L ja Sude

Viikon Valitut -juttusarjan tarkoituksena on kerätä joka viikon torstaiksi viimeaikoina julkaistuja kappaleita yhteen artikkeliin useammalta eri tekijältä

Yhden miehen yksipuoluejärjestelmän levyraatijaosto on käynyt läpi mielivaltaisessa diktaattorin autoritäärisessä ominaisuudessaan useamman kappaleen. Näistä itsevaltiaan ovat mm. monipuolisella biisi-video kokonaisuudellaan, kunnianarvoisella kotikutoisuudellaan sekä teknisellä yllätyksellisyydellään vakuuttaneet (respectively) seuraavat julkaisut:

Rekami – Mielen pääl (feat. Joniveli, Skandaali & Eetee)

Rekamin ylistetyn Philderbergtuottajalevyn neljäs musiikkivideo näki päivänvalonsa viime viikolla. Yhdellä otolla kuvattu, Video Kallialan tuottama musiikkivideo istuu biisin letkeään biittiin sekä räppäreiden tekniseen mutta puhuttelevaan sylkyyn, kuin hanska stalkkerin käteen.

YouTuben kommenttikentän tykätyin postaus, nimimerkiltä ViaKarelia:

Tässä kappale jonka kokonaisuudesta ei puutu palastakaan. Soinut kuulokkeissa jo julkaisupäivästä lähtien & on heittämällä Pihlderbergin paras biisi. Rekamille ja muille vanhoille tekijöille isoa kättä!”.

JULKAISTU 19.01.2019

Huge L – Huolella Huoliteltu Huoli

Tuntuu että johtuu vammast/
Ois helpompi ollu jäädä kohtuun sen jälkeen ku vanhemmat alko panna/
Ei oo paljo lohtuu, jos sanot: “Ota iisii.”/
Anna mun olla, mä oon ollu koko elämäni ku ISIS/

Kohtuun vaiko kivekseen – siinäpä vasta kysymys. Suomiräpin multiriimi-kela-kuninkaalle ominaiseen tapaan Huolella Huoliteltu Huoli musiikkivideo on taattua Huge L ajatuksenlentolaatua yhdistettynä peräänantamattomaan tee-se-itse orietoitumiseen. Jotain olennaista kappaleesta kertonee YouTuben 266 ylöspäin osoittavaa peukaloa vs. 2 maan ytimeen suuntaavaa. Jos mestarin kelat viehättävät räpeissä, niin tsekkaapa huviksesi esim. tämä vlogi tai tämä kelanauha!

JULKAISTU 14.01.2019

Sude – Rullaa

Kuka tämä MC on? Ei tiennyt toimituskaan, mutta nyt tietää! Hyvällä idealla varustettu, HahmoFilms:n tuottama musiikkivideo yhdessä teknisten, oivaltavien ja soljuvien räppien kanssa – unohtamatta lainkaan messevää biittiä. Sitä on Suden Rullaa video, vai mitä Solonen ja Kosola? Ei tarvitse olla ruudinkeksijä löytääkseen kappaleen intertekstuaalisuuden; jo biisin nimi tai viimestään ensimmäisellä sekuntilla kuultava sample sen paljastaa. Tämä biisi todellakin nostattaa suupielet korviin. (Toim. huom. Jos menestys olisi taitavuuden tulos, tulisi tällä kaverilla olla menestystä enemmänkin!).

Jos artistin aikaisempi tuotanto kiinnostaa, ota haltuun kollaboraation Vaihelutaide tuotanto Youtubesta tai Spotifystä.

JULKAISTU 22.01.2019

MIKÄLI OLET KIINNOSTUNUT TARJOAMAAN JULKAISUASI  JUTTUSARJAAN, LAITATHAN ITSESTÄSI JA JULKAISUSTASI ESITTELYN OSOITTEESEEN: [email protected]