Tällä viikolla huomion ansaitsivat Louhi Fatt, IBE, JVG ja Toistuvat Yllätykset.

Viikon Valitut -juttusarjan tarkoituksena on kerätä joka viikon torstaiksi viimeaikoina julkaistuja kappaleita yhteen artikkeliin useammalta eri tekijältä

Yhden miehen yksipuoluejärjestelmän levyraatijaosto on käynyt läpi mielivaltaisessa diktaattorin autoritäärisessä ominaisuudessaan useamman kappaleen. Näistä itsevaltiaan ovat vakuuttaneet seuraavat julkaisut:

Louhi Fatt – Fatt

Kaipaatko tiukkaa flowta ja teknistä sylkyä? Louhi Fatt on artisti, jolta niitä ei näköjään puutu. Uusi tulokas julkaisi ensimmäisen biisinsä YouTubeen joulukuun puolessa välissä – ja sama linja näyttää jatkuvan vankkumattomana.

Spotifyn puolella artistilla on ainoastaan yksi julkaisu, mutta tuoreen tupla-ahdetun riimitykin taso antaa luvan odottaa paljon jatkolta. Toimitus on julkaisuajankohtaan nähden auttamattomasti myöhässä, mutta videon pamahdettua kasvoille yöllisten YouTube-surffailujen tiimellyksessä: ei tämän tiedottamista voi skipatakaan, hell no! Jatkoa odotellessa, tsekkaa nälkäisen kaverin kyvyt alta!

Viimeks mä kerroin et mitä oon mielt/
Nyt kerron et kuka mä oon/
Louhi Fatt, niinku nimi sanoo:/
Mä oon läski ja nälkänen niinku en ois saanu koskaan ruokaa/

Julkaistu 28.12.2018

IBE – “iClout”

Skorpioni -levy-yhtiöllä operoiva, vastikään vuoden tulokas Emma-ehdokkuuden napannut IBE julkaisi levyllisen uutta musiikkia tammikuun lopussa. Uusin albumi IBELIUS on taiteilijan kautta aikain kolmas täysipitkä tekele. Levy nousi helmikuussa Spotifyn Suomen Virallisen listan toiselle sijalle. Viikon perästä nähtiin uusi video kappaleelle “iClout”. Vuonna 1999 syntynyttä artistia on hehkutettu mm. YleX:n toimesta “suomirapin tulevaisuudeksi”. Oletko samaa mieltä?

JULKAISTU 06.02.2019

JVG – Ikuinen vappu

Suomi on suuri maa, johon mahtuu muutakin kuin stadi. Esittelyä kaipaamattoman parivaljakon tuore musiikkivideo tarjoaa katsauksen mahaamme JVG:n keikkabussin silmin. Videolla vilisee luonnonkauniita maisemia ihmisen syvimmästä kodista – metsästä – kuten myös pieniä kyläpubeja, nuotioita kodassa ja lämmikettä pullossa. Onko kappale avoin oodi rauhoittumiselle ja luonnossa olemiselle?

Ja matka jatkuu Joensuusta länteen, Kuopiosta pohjoiseen/
Ei enää duunii, paina puita uuniin, syvemmälle skutsiin meen/

JULKAISTU 10.02.2019

Toistuvat Yllätykset – Kirjekaverit (feat. Matti Tamonen)

Arkihuoles kaikki heitä, Toistuvat Yllätykset on tontilla taas! Rakastetun hip hop-elämysmatkatoimiston toinen levy Huumori & Vapaa-aika putkahtaa maailmaan keväällä 2019. Levyllä äänessä ovat seremoniamestarit Aina, Soul Valpio & Slyrre äS sekä lukuisat yllätysvierailijat. Vastaavana tuottajana häärii aktiivinen lenkkeilijä/velho Joniveli. Tammikuun lopussa julkaistulla levyn ensimmäisellä singlellä Kirjekaverit vierailee Matti Tamonen. Janne K:n tuottama kappale tarjoaa ajankohtaista raporttia siitä, kuinka räppärit tykkäävät kehua toisiaan somessa, spekuloida tulevilla yhteisprojekteilla ja lähettää toisilleen munakoisonuotiossa-emojeita. Kiinnittäkää turvavyöt ja ne napsut jotka kiinnittävät lapaset haalarin hihoihin… Nyt tippuu hittiä hitin perään ja sitten tuleekin jo pitkäsoitto!

JULKAISTU 30.01.2019

MIKÄLI OLET KIINNOSTUNUT TARJOAMAAN JULKAISUASI  JUTTUSARJAAN, LAITATHAN ITSESTÄSI JA JULKAISUSTASI ESITTELYN OSOITTEESEEN: [email protected]