Weekly Hype -juttusarja laajentaa feat.fi:n reviiriä myös ulkomaisiin julkaisuihin. Viikottaisessa juttusarjassa nostetaan tapetille tarkempaa katsausta varten jokin lähiaikoina julkaistu haippaamisen arvoinen ulkomainen teos.

Kriitikoiden kehuma, instrumentaali-hiphop / trip hop tuotantolinjastaan tunnettu
DJ Shadow julkaisi juuri kahdeksannen sooloalbuminsa Our Pathetic Age. Kyseessä on kaksi puolta sisältävä painos, sillä levyn aloituspuoli on kauttaaltaan puhtaasti instru-tuotoksia. Platan jälkimmäisellä osiolla DJ Shadowin sämpleihin erikoistunutta tyyliä taasen kuullaan myös vakuuttavien vokaalien ja vierailijoiden kera. Sanattomien steitmenttien lisäksi räppärit pitävät kyllä huolen, että ajan henki naulitaan tähän teokseen. DJ Shadowin sämplekokoelma on varmasti aivan valtaisa, tyypillähän nyt sattuu olemaan ‘vain’ yksi maailman suurimmista vinyylikokoelmista. Saundi on tälläkin julkaisulla hyvin vakuuttavaa ja myös miksauksellisesti loppuunsa asti hinkattua progressiivista trip-hop päräyttelyä.

Jo vuonna 1996, Endtroducing….. albumillaan pystejä pokannut sämpletaituri kuljettaa kuulijan tällä albumilla trippihoppimaisemista riivattuihin sämpleihin ja sieltä funkin, soulin ja jatsin kautta kotiin. Dystooppinen tunnelma on vahvasti läsnä, mutta myös lohtua on tarjolla. Jos jonkinmoista soitinta ja sämpleä löytyy, sekä taustat sisältävät omintakeisia kannanottavia detaljeja, esim. puhetta sisältäviä vokaalisämplejä, joiden jutuista ei saa selvää.

Nas ja Phaoroahe Monch starttaavat julkaisun kollabopuolen ammattimaisen vahvalla otteella. Perästä ei tule
yhtään sen vähäisempi porukka, sillä levyllä on feattaamassa 21 maailmanluokan taiteilijaa. Hurjaan joukkoon sisältyy vain muutamia mainitakseni esim. Dave East, Pusha-T, Run The Jewel, De La Soul ja osavahvuus Wu-Tang Clanista. ‘Räppipuolella’ tarina etenee ja saa kertojien myötä aivan uusia tasoja.  Pituuttakin julkaisulla on ihan riittävästi, 1:31:42, joten tätä äänihermojen herkkua myös riittää.

Our Pathetic Age osuu alkutalven marraskuisen synkkään mielen- ja sääntilaan viiltävän tarkasti, kuten hyytävä naisvokaalisämple levyn biisin Rain On Snowin kertsiin. Levy on ajaton teos, hieno kokonaisuus, josta on hankala löytää kritisoitavaa. Ellet ole vielä tutustunut DJ Shadowiin, nyt voisi olla otollinen aika!