Weekly Hype -juttusarja laajentaa feat.fi:n reviiriä myös ulkomaisiin julkaisuihin. Viikottaisessa juttusarjassa nostetaan tapetille tarkempaa katsausta varten jokin lähiaikoina julkaistu haippaamisen arvoinen ulkomainen teos.

Viime viikon perjantaina ilmestyi Action Bronsonin ja & The Alchemistin 7 kappaletta sisältävä yhteis-EP. The Alchemist on toiminut pitkään Bronsonin DJ:nä, joten yhteistyöprojekti ei tullut yllätyksenä. The Alchemistin biittejä onkin ollut lähes jokaisella albumilla viimeisintä White Broncoa lukuunottamatta. Tuottaja on ollut ysäriltä lähtien kehissä säveltäjänä ja teki vaikutuksen Cypress Hilliin ollessaan vasta 14-vuotias.

Bronson on kerennyt tehdä paljon juttuja myös räppäämisen ulkopuolella. Kokkiohjelma Fuck that’s delicious pyöri Vicelandilla ja kokki on kirjoittanut pari aiheeseen liittyvää kirjaa. Uuden EP:n nimi Lamb Over Rice pysyttelee myös ruokateemoissa. Kaiken tämän lisäksi Bronson näyttelee perjantaina Netflixissä julkaistavassa Martin Scorsesen The Irishman-elokuvassa, joka on kiistatta vuoden odotetuimpia elokuvia. 

EP:llä Alchemistin monipuolinen samplevalikoima on saatu pysymään harmoniassa, vaikka valinnat pääsevätkin yllättämään välillä. Bronsonin tyylittelyt istuvat tunnelmaan mainiosti ja läpät toimivat. Bronsonin vilpittömältä kuulostava hedonismi kuulostaa aidolta ja räppäri tuntuu oikeasti nauttivan asioista, joista räppää ja jättääkin helyillä ylimielisesti flexailevat MC:t suureen varjoonsa. Saunan ja kylmän veden combosta päästään nopeasti takaisin kulinarismiin ja tietenkin mukaan mahtuu tyylille ominaista härskeilyä. 

Seitsemästä kappaleesta viisi on uusia ja kaksi kappaleista on julkaistu singleinä aiemmin. Descendant of the Stars– julkaistiin Bronsonin Ancient Aliens show’ta varten, joka niin ikään julkaistiin Vicelandilla. 

Parasta antia EP:llä on avausraita DMTri, energinen Sven ja Just the Way It Is. Levyn lopettavalla Arnold & Danny-kappaleella Alchemist hyppää myös mikrofonin varteen. EP on hyvä, mutta jättää nälän tunteen. Pidempiä kokonaisuuksia tiputellut räppäri toimii isompana annoksena paremmin ja Blue Chips 7000:n tai Mr. Wonderfulin tasolle tämä ei aivan yllä.