Weekly Hype -juttusarja laajentaa feat.fi:n reviiriä myös ulkomaisiin julkaisuihin. Viikottaisessa juttusarjassa nostetaan tapetille tarkempaa katsausta varten jokin lähiaikoina julkaistu haippaamisen arvoinen ulkomainen teos.

Kevin Gates – I’m Him

Louisianasta kotoisin oleva räppäri/laulaja Kevin Gates tiputtaa toisen studioalbuminsa nimeltään I’m Him. Vaikka tämä on “vasta” miehen toinen studioalbumi, voi Kevin Gatesin kuitenkin lukea jo pitkän linjan tekijäksi, sillä hän on puskenut pihalle mm. jo jopa 16 mixtapea. Aiempi kokopitkä studiojulkaisu, Kevinin lapsen mukaan nimetty ja 2 Phones hitin sisältävä tuplaplatinaa myynyt Islah julkaistiin vuonna 2016.

Kevin Gates jatkaa tällä albumilla tuttua toimivaa linjaansa kappaleiden kertoen aitoa tarinaa mm. trap-elämästä, naisista ja hankaluuksista lain kanssa. Hän menee myös astetta syvemmälle avaten hieman enemmän taustojaan ja henkilökohtaisia ongelmiaan. Kevin Gatesin yksi vahvuuksista on se, että karkeiden katuräppien tiputtelun lisäksi hän osaa myös laulaa. Runsaslukuiset, huikean tasokkaat melodiset hookit ja lauluosuudet tuovat miellyttävää tasapainoa raffeille räppiverseille. Juuri kertosäkeisiin panostaminen tekee Kevin Gatesin kohdalla eron hänen mixtape- ja studiobiisien välille. Lauluosuuksista välittyy myös hänen herkempi ja haavoittuvaisempi puolensa. Kevin osaa käyttää ääntänsä harvinaisen taidokkaasti, tällä osaamisalueella hän onkin tasolla, jolle vain hyvin harva nykypäivän räppäri yltää.

Biisit ovat myös kirjoitettu hyvin, lyriikoiden ollessa sekä laadukkaita, että aitoja. Iskeviä one-linereitakaan ei puutu. Levyltä löytyy paljon perinteisiä huslaajan anthemeja ja Kevinille ominaisia tunnustuksellisia biisejä. Demoneja vapautetaan etenkin Wall’s Talking -biisin kaltaisissa erinomaisissa vahvaa tunnetta sisältävissä stygeissä. Biisit kuten Facts ja Bags edustavat albumin huudijumppa- ja huslausosastoa.  Pretend -kappaleessa hän taasen flirttailee onnistuneesti dancehall -tyylien kanssa. Tuotanto on kohdallaan ja biitit istuvat räppärin ulosannin kanssa yhteen saumattomasti. Tämä levy on tarkoitettu lujalla kuunneltavaksi!

Albumi ei sisällä ainuttakaan feattia, Kevin hoitaa homman tyylikkään itsenäisesti maaliin asti. Joidenkin kuuntelijoiden kohdalla vierailijoiden uupuminen saattaa mahdollisesti aiheuttaa pientä korvien puutumista, mutta levyn jaksaa kyllä kuunnella kevyesti alusta loppuun tylsistymättä. Kevin Gatesin matsku on harvinaislaatuisen intohimoista tavaraa, paljaana olo ja omien luonteen vajavuuksien myöntäminen vakuuttaa kuulijan ja tuo miehen tyyleistä parhaan esille. I’m Him on malliesimerkki laadukkaasta trap-levystä.


Fun fact – Flexing gone wrong: Itsekin tiilenpäitä lusinut Kevin Gates sai porttikiellon kotikaupunkinsa Louisianan vankiloihin julkaistuaan instagramiin kuvan vankilavierailusta kollegansa C-Murderin luona. Kuvassa hän peittää kasvonsa viuhkalla tuoreita sadan dollarin seteleitä.