Weekly Hype -juttusarja laajentaa feat.fi:n reviiriä myös ulkomaisiin julkaisuihin. Viikottaisessa juttusarjassa nostetaan tapetille tarkempaa katsausta varten jokin lähiaikoina julkaistu haippaamisen arvoinen ulkomainen teos.

Kuun vaihteessa Danny Brown julkaisi uknowhatimsayin¿– nimeä kantavan albumin, joka on räppärin viides. Kesäkuussa Sideways-festivaaleilla keikan vetänyt artisti on kerennyt kunnostautua vuoden mittaan myös talk-show isäntänä. Vicelandin vinksahtaneessa Danny’s House– sarjassa vierailee mm. A$AP Rocky ja School Boy Q.

Kokeellisemman Atrocity Exhibition albumin jälkeen uknowhatimsayin¿ ottaa soundimaailmallaan pari askelta taaksepäin ja pysyy perinteisempien elementtien ympärillä. Teknisyyttä ja tyylittelyä ei kuitenkaan jää räpeistä puuttumaan vaan albumilla liikutaan taitavasti laidasta laitaan. Albumin iisimmästä puolesta vastaa nimikkobiisin lisäksi Shine, jossa kertosäkeessä on mukana Blood Orange. Dannyn vimmatumpaa sylkyä päästään kuulemaan levyn lopettavalla Combat-biisillä ja Savage Nomadilla, jonka räppäri kertoo Pitchforkin haastattelussa olevan jonkinlainen tribuutti Joey Diazille. Koomikko/näyttelijä onkin artistin läheinen ystävä ja vieraili myös Danny’s Housessa. Miehiä yhdistää historia kamppailusta addiktion kanssa. 

Danny Brown kertoo tehneensä aiemmin räppejä ”salaman purkitus”-tyylillä, jossa sen hetkinen tila pitää saada mahdollisimman aitona talteen. Albumin vastaavana tuottaja häärinyt A Tribe Called Quest legenda Q-Tip oli kuitenkin haastanut miettimään muitakin vaihtoehtoja. Levy onkin paljon hallitumpi kokonaisuus kuin aiemmat ja eikä niin kaoottinen. Danny sanookin, ettei halua enää työskennellä muiden kuin Q-tipin kanssa.

Artisti kertoo brittien musiikin aina inspiroineen häntä ja myös levyn sävellykseen osallistunut Paul White on britti. White toimii myös Dannyn keikka dj:nä. Tulitukea levylle tarjoaa myös 3 Tears kappaleella feattaava super-duo Run The Jewels, jonka toinen puolisko Killer Mike tiputtaa häkellyttävän kovat räpit siteeraten loppuun 8Ball & MJG-duoa Memphiksestä.

Albumin leadsingle Dirty Laundry julkaistiin musiikkivideon kera, jossa artistin räkäinen taksikuski-look ja likapyykit nostivat odotukset korkealle törkeydellään. Albumi tuntuu eheimmältä kokonaisuudelta mitä räppäri on julkaissut, mutta aavistuksen jään kuitenkin kaipaamaan sitä omintakeista kaaosta. Väkevä flow ja mielikuvituksellinen läppä kantaa läpi levyn ja eikä mikään biisi ole parin viikon aikana alkanut kyllästyttämään. uknowhatimsayin¿ nouseekin ehdottomasti vuoden parhaiden albumien joukkoon omissa kirjoissani, mutta pienen huolen tulevaisuudesta se kuitenkin herättää. Räppärin hallitumpi tyyli ja hampaiden korjauttaminen kielii jonkinlaisesta siloittelusta, jossa ei toivottavasti mennä tulevaisuudessa liian pitkälle.