Tuottaja ja muusikko Mikko Pykäri julkaisi tokan sooloalbuminsa nimeltä O nyt perjantaina. Albumi ilmestyi PME:llä ja sisältää valtavan määrän vierailijoita. Yksi heistä on F, joka räppää yksin olemisen upeudesta biisissä “vitun hyvä yksinään”. Ja se on vitun hyvää kuultavaa.

 

Kun 90% pop-kulttuurin tuotteista perustuu ajatukselle siitä, että lopullisen ja totaalisen onnellinen voi olla vasta sitten kun löytää toisen puoliskonsa, sielunkumppaninsa, täydellisen partnerin jonka kanssa jakaa elämänsä, ovat sellaiset biisit kuin Pykärin ja F:n yhteistuotos vitun hyvä yksinään erittäin kaivattuja ja keskeisiä. Se, että joku haluaa kovaan ääneen ja ilolla julistaa parisuhteen tai elämänkumppanin puuttumista arvokkaana ja haluttuna asiana, on yksinkertaisesti upeaa. vitun hyvä yksinään on täydellinen vaihtoehtoinen tapa esimerkiksi etkoilla ennen viikonlopun rientoja – sen sijaan että lähtisi baariin metsästämään, voi lähteä baariin vaikkapa tanssimaan. VAIN tanssimaan. Ilman mitään taka-ajatuksia, ilman mitään alitajuisiakaan odotuksia unelmien prinssistä tai prinsessasta, joka vie illan päätteeksi kotiin ja sitten alttarille.

 

Olemme onneksi pitkään olleet matkalla kohti individualistisempaa yhteiskuntaa, jossa naimattomuus ei enää ole tabu, eikä sukupäivällisille ilman kumppania saapuva aikuinen välttämättä enää ole automaattisesti musta lammas. Mutta vaikka arvotamme korkealle itsenäisyyden, yksin pärjäämisen ja haasteiden voittamisen omin avuin, on pohjalla aina se pieni vire, joka kuiskii, että lopulta… lopulta sinun kuuluu kohdata joku. Että vaikka kuinka julistaisit parisuhteen tarpeettomuutta ja sitä, miten et tarvitse ketään pilaamaan elämääsi, se ultimaattinen happily ever after vaatii kuitenkin oletuksena jonkun, jonka kanssa jakaa tämä finaali.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

O ulkona 2.8. Ennakkotilaa tuplavinyyli Levykauppa Äx:stä. . A1 o–––––o A2 LOHDUTUS (feat. Ringa Manner) A3 2oo Close (feat. Sami Suova) A4 Odotan sua (feat. Karina) A5 X—D (feat. Pass) B1 23 B2 Yhteinen koira (feat. Versace Henrik) B3 sä + mä (feat. Karina) B4 mä + sä (feat. Lauri Haav & Karina) B5 vitun hyvä yksinään (feat. F) C1 Pumped Up With Memories (feat. Nick Triani) C2 ei ollu koskaan (feat. F) C3 Aurinko ja kuu (feat. Karina) C4 d1amond (feat. smolalienbaby) D1 150 D2 Sister (feat. Sandhja) D3 Save All Your Love For Me Honey <3 (feat. SOMA) D4 pako OK (feat. Biitsi & Maritta Kuula) . @ringasofi @luv__u___2 @karinayhtye @passsome @versacehenrik @haurilove @f_virallinen @ntriani @smolalienbaby @sandhjaofficial @biitsiband @marittakuula @ahjoensemble @noahkin_ @elj.a @pmerecords

Henkilön Pykäri (@pykari2) jakama julkaisu

 

Beyoncén Single Ladies on olevinaan itsenäisen yksilön hurraahuuto parisuhteettomuudelle, ja Sinkkuelämään Samantha on esittävinään menestynyttä itsenäistä sinkkunaista, mutta nämäkin populaarikulttuurin mukamas sinkkuutta ihannoivat tuotteet peilaavat itseään siihen miehiseen huomioon, jota väittävät ajoittain jopa kammoksuvansa. On eri asia sanoa “olen onnellinen yksin”, piste, kuin “olen onnellinen yksin, koska ympärilläni pörräävät nämä kilpakosijat osoittamassa kiinnostustaan, antaen minulle tilaisuuden osoittaa valtaani niin kauan kuin en valitse ketään”. Jälleen konteksti, jossa jonkinlaisena tekijänä toimii mahdollisuus avioitua, tai vähintään testailla pariutumismahdollisuuksia. Onko se oikeaa, vilpitöntä onnea yksin olemisesta?

 

Ei. Mutta vitun hyvä yksinään on. Se ei perustu vastakohtaisuuksille eikä sen pohjana toimi minkäänlainen oletus tai ajatus parisuhteesta. Se on vilpitön kunnianosoitus numerolle yksi, itselle itsenään, omalle omannäköiselle elämälle. Siinä ei odoteta ketään tulevaksi, eikä omaa itseä pienennetä puolikkaaksi, joka tarvitsee toisen ihmisen täydentämään kokonaisuutta. Se kokonaisuus on aina ollut olemassa, sillä se kokonaisuus on itse: “Mä opin miten itestään tääl voi imee itteensä elämää”.

 

Täydellisen tyytyväisyyden tunteminen itsekseen on asia, joka nimenomaan pitää oppia. Siinäpä hieno haaste tuleville sukupolville, tai heille, jotka näitä uusia sukupolvia luotsaavat maailmaan. Mitä jos meille ei taaperoiästä lähtien olisi vyörytetty ideaalia naimisiinmenosta tai vähintään vakiintumisesta, kaikista niistä elämänmittaisista rituaaleista, jotka tähtäävät kumppanin löytämiseen? Mitä jos ne ihanteet käännettäisi koskemaan arvon löytämistä itsensä sisältä? Nykyään kyllä puhutaan paljon siitä, että voidakseen olla onnellinen jonkun kanssa on ensin oltava onnellinen yksin, mutta sekin oppi perustuu nimenomaan toiveeseen lopulta voida olla jonkun kanssa. Miksi olemme niin fiksoituneita siihen? vitun hyvä yksinään on kuin lopputuote tämän kysymysketjun päädystä. Miksei etsintää voisi kääntää itseensä, ja keskittyä niihin sisäisyyksiin, joita omasta mielestä ja sielusta löytyy?

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Mul on täs selvästi onnellinen ja cool olo.

Henkilön F (@f_virallinen) jakama julkaisu

 

vitun hyvä yksinään kokoaa uudelleen yksinäisyyden merkitystä, siihen liittyviä oletuksia ja reaktioita. Yksin oleminen ja yksinäisyys eivät ole sama asia, sitä kyllä hoetaan paljon, mutta biisissä mennään vielä tätä erottelua syvemmälle. Mitä jos yksinäisyys ei automaattisesti olisi negatiivinen asia? “Pyhä ykseys, mul on ylempi yhteys / Mun taajuudet on muille kohinaa, aja ohi vaan.” Merkityksellisyyttä voi löytää itsensä lisäksi ties mistä, jostain, joka ei ole toiseen ihmiseen sidoksissa. Kokonainen maapallo odottaa tutkimistaan, ja yhteyksiä voi luoda muihinkin kuin näihin käveleviin fyysisiin olentoihin ympärillä. Jostainhan sekin kertoo, että vaikka suurkaupunkiasuminen ja some tuovat meidät toistemme ulottuville enemmän kuin koskaan, olemme myös yksinäisempiä kuin koskaan – emmekä pidä siitä. Ehkä siis emme tarvitsekaan jatkuvaa ihmisvilinää ja persoonien runsautta ympärillemme, ja ehkä meidän ei itsekään tarvitse olla jatkuvasti saatavilla ollaksemme onnellisia? Ehkä päinvastoin? “Mun koti on maailman laidalla / Ja silti oon sen keskellä inessä enemmän ku ikinä.”

 

Kyse ei tietenkään ole siitä, että kaikkien yhteisöjen, kuten perheen ja ystävien tärkeyttä haluttaisi vähätellä. Kyse on parisuhteista ja niiden tuoman onnen kyseenalaistamisesta: “Mä en eti ketään sopivaa / Mä en haluu ketään omistaa / Mä en tunne mitään ikävää / Mul on vaan vitun hyvä yksinään”. Kummalliset ja suorastaan hullut käytösmallit, kuten juuri omistushalu ja kyvyttömyys elää onnelliseksi tekevää elämää ilman että vierellä kulkee ihminen, joka lähtiessään jättää jälkeensä kaiken päälle laskeutuvan ikävän, ovat vakiintuneet normeiksi ja jopa tavoittelemisen arvoiseksi toiminnaksi. vitun hyvä yksinään kääntää keskiöön vastakohdan, jossa tällaiselle dynamiikalle ei yksinkertaisesti ole sijaa.

 

Pykärin tuottama biitti ja F:n räpit toimivat yhdessä kuin taivaissa määrätty liitto. (Sori mielikuva, huono valinta juuri tämän biisin kohdalla…) Kokonaisuudessa on jotain valtavan houkuttelevaa ja aseistariisuvaa, ja se oikein viekoitellen kutsuu iloitsemaan kanssaan. Nopeasti kohti huippua nouseva ja etenkin kertsissä onnelliseksi energiaksi räjähtävä biisi on runsas ja riemukas, kuin loistokas häävalssi itseltä itselle. Olkoon tämä meitä tulevaisuuteen johdatteleva vaihtoehtoinen ohjenuora, tämä kutsu todella täydestä sydämestä sitoutua itseensä. Kuulostaa nimittäin tosi hyvältä diililtä.