Weekly Hype -juttusarja laajentaa feat.fi:n reviiriä myös ulkomaisiin julkaisuihin. Viikottaisessa juttusarjassa nostetaan tapetille tarkempaa katsausta varten jokin lähiaikoina julkaistu haippaamisen arvoinen ulkomainen teos.

Oaklandin törkyturpa julkaisi viime viikolla 21. sooloalbuminsa The Vaultin. Kansitaiteessa holvi on täynnä Shortdogin kymmeniä albumeita eri formaateissa. Jo kasarin alkupuolella räppäämisen aloittanut OG on luonut hämmästyttävän uran ja pysytellyt uskollisena tyylilleen, jonka hän itse loi. 

Albumin aloittavan Bancroftin lähtiessä soimaan hymy nousee naamalle, ollaan klassisen soundin ytimessä ja tulee heti mieleen In the Oaktown-kappale parin kymmenen vuoden takaa. Tutut elementit soundimaailmassa kuulostavat tuoreelta ja niihin on saatu tarvittua voimaa. Tuttu flow soljuu miellyttävästi ja lempi sanaa kuullaan levyllä ainakin 150 kertaa. Tukensa antaa haudan takaa Texasin legenda Pimp C ja eteläisempää tuotantoa kuuluu No Time For That-kappaleella, jolla on mukana toinen Oaklandilainen räppäri Mistah F.A.B.

Biiteissä on raakaa ja voimakasta bassoa, joka on tietty kuulunut kappaleissa alusta asti. Bigger Than The Both of US ja Burn Rubber On a Bitch etenkin saavat pään nyökkäämään hyväksyvästi. Levyn päättävällä biisillä You Say It kuullaan yllättävästi jopa autotune hookki, josta vastaa Yung Holliday.

Aiheet pysyvät tutun turvallisesti aitona pitämisessä ja parituksen salaisuuksissa, eikä Shortdogilta mitään muuta olisi voinut edes odottaa. Melkein 40 vuotta räpännyt Too $hort on kuitenkin pysynyt suhteellisen ug:na ja suurimpia hittejä ovatkin hänen vierailunsa, kuten alkuvuodesta julkaistu Ice Cuben Ain’t Got No Haters, jossa miehet hyppäävät klassikkosamplelle. 

Ysäriräppäreiden suosikkiräppäri on ollut kautta linjan suosittu vieras studiolla, mutta jäänyt silti harvojen arvostamaksi räppäriksi vaikka Notorious B.I.G ja Snoop Doggin kaltaiset jätit ovat halunneet hänet levylleen. Versejä miehellä on varmasti tuhansia ja yksi ensimmäisistä nauhoista onkin nimeltään Don’t Stop Rappin.