Gasellit

Gasellit – Moderni rap-yhtye

Gasellit on Helsingin Oulunkylässä vuonna 2008 perustettu rap-yhtye. Gasellien tuotannossa yhdistyy melodinen ja moderni rytmimusiikki sekä suorapuheinen underground-rap.

Gasellien jäseniin kuuluvat:
Hätä-Miikka, oikealta nimeltään Miikka Niiranen
Päkä, oikealta nimeltään Pekka Salminen
Thube Hefner, oikealta nimeltään Tuomas Pietikäinen
tuottaja / DJ MusaJusa, oikealta nimeltään Jussi Mikkonen

Gasellien levy-yhtiönä toimii Universal Music Finlandin alainen Johanna Kustannus ja Gasellien keikkamyynnistä vastaa All Day Entertainment. Gasellien artistit keikkailevat myös eri kokoonpanoilla.

Gasellit on palkittu Emma-Gaalassa Vuoden yhtye 2018 – Emmalla. Gasellit esittivät vuoden 2019 Kesäkumibiisin: Suojaus petti.

Gasellit – FEAT.FI

Gasellit – Ura

Gasellit julkaisivat ensimmäisen EP:n vuonna 2010, omakustanteinen Gasellit EP. Gasellien ensimmäinen albumi Kiittämätön julkaistiin Monsp Recordsin kautta vuonna 2012. Albumin kappaleista Ime huiluu, Pillist kii, Hiki ja Kiittämätön nilkki ovat julkaistu myös musiikkivideoina.

Gasellien toinen albumi Aina julkaistiin myös Monsp Recordsin kautta vuonna 2013. Albumilta on julkaistu musiikkivideot kappaleista Jäniksen vuosi, Mä meen naimisiin, 2006, Heimo ja Millenium.

Gasellien kolmas pitkäsoitto Seis julkaistiin Johanna Kustannuksen kautta vuonna 2015. Seis -albumilta on julkaistu musiikkivideot kappaleista Älä muista pahalla, Mahtuuko kyytiin ja Vainoharhainen. Gasellien neljäs albumi Veli julkaistiin vuonna 2017. Albumin kappaleet edustavat modernia ja melodista 2010-luvun rytmimusiikkia, tyylilajina kuitenkin edelleen rap-musiikki.

Gasellien viides albumi Jano julkaistiin ainoastaan vinyylinä ja digiversiona vuonna 2018. Vierailijoina odotetulla albumilla löytyvät Paperi T, Elias Gould, Yeboyah, JVG, Kasmir ja Anna Puu.

Gasellit. Valokuva: Tero Ahonen

Gasellit – Saavutukset

  • Emma-Gaala – Vuoden Yhtye 2018

Gasellit – Kirjallisuus

  • Sä maksat – Hätä-Miikka ja Päkä, 2017

Gasellit – Diskografia

Albumit

  • Kiittämätön (2012)
  • Aina (2013)
  • Seis (2015)
  • Veli (2017)
  • Jano (2018)

EP:t

  • Gasellit EP (2010)

Musiikkivideot

  • Silmäpussit (2010)
  • Ime huiluu (2011)
  • Pillist kii (mukana Tohtori Käärme, 2011)
  • Hiki (mukana VilleGalle, 2012)
  • Kiittämätön nilkki (2012)
  • Jäniksen vuosi (2013)
  • Mä meen naimisiin (2013)
  • 2006 (2013)
  • Heimo (2013)
  • Millennium (2013)
  • Älä muista pahalla (mukana Iisa, 2015)[8]
  • Mahtuuko kyytiin? (2015)
  • Vainoharhainen (mukana Kasmir, 2015)
  • Betoni-intiaani (2016)
  • Imus (2017)
  • Riks raks poks (mukana Elias Gould, 2018)
  • Mitä mä malagas? (mukana JVG, 2018)
  • Se ei kuulu sulle (2018)
  • Suojaus petti (2019)

Gasellit – Linkit & Some

https://allday.fi/artist/gasellit/
https://www.facebook.com/Gasellit/
https://www.instagram.com/gasellit/
http://universalmusic.fi/artists/gasellit/