IBE

IBE – Suomiräpin tulevaisuus?

IBE, oikealta nimeltään Ilmari Johannes Kärki, on helsinkiläinen, vuonna 1999 syntynyt, kolme albumia julkaissut rap-artisti. IBE nousi kappaleellaan Eurovisioit suuren yleisön suosioon maaliskuussa 2017. Spotifyssa nopeasti miljoona kuuntelukertaa saavuttaneella Eurovisioit -kappaleella kuullaan myös suomiräpin pitkän linjan nimeä Kubea. IBE oli ehdolla Emma-Gaalassa Vuoden tulokkaana 2018.

Rumba -lehti ja YleX -radiokanava ovat kuvailleet artistia “suomiräpin tulevaisuudeksi”. IBE on tuottanut musiikkia yhdessä suomalaisen musiikin kärkinimien kanssa, mm. JVG:n, Cledoksen ja Benjamin peltosen kanssa.

IBE on esiintynyt lavoilla suurien yleisöjen edessä aina Tavastiasta lähtien Flow -festivaalin IBE Special keikkaan. Viime kesänä IBE ja MELO esiintyivät suuren yleisön edessä Blockfesteillä.

IBE – FEAT.FI

IBE – Ura

IBEn ensimmäinen julkaistu kappale oli Monologi vuodelta 2017. Toinen julkaisu Eurovisioit nousikin nopeasti viraalihitiksi ja kappaletta on kuunneltu tähän mennessä lähes kolme miljoonaa kertaa Spotifyssa. IBEn ensimmäinen albumi IBE on julkaistu vuonna 2017 levy-yhtiö Skorpionin kautta. Albumin kappaleista Spotifyssa kuunneilluin on Sokeri.

IBEn toinen albumi NONSENSE julkaistiin vuonna 2018. NONSENSE -levyltä löytyy hitti BULI. Artistin kolmas albumi IBELIUS julkaistiin vuoden 2019 tammikuussa. IBELIUS -albumin kappaleista tunnetuin on iClout. Kaikki IBEn albumeista on julkaistu digitaalisina latauksina.

IBE – Diskografia

Albumit

  • IBE (2017)
  • NONSENSE (2018)
  • IBELIUS (2019)

Singlet

  • Monologi (2017)
  • Eurovisioit feat. Kube (2017)
  • Vika Päivä (2017)
  • KIRPPARINARKKARI (2017)
  • Viraali (2018)
  • Oma iTT3s feat. Cavallini & Shrty (2018)
  • Kaikki feat. MELO (2018)
  • TIEN PÄÄL feat. MELO (2019)

IBE – Linkit & Some

https://www.instagram.com/ibe1999/
https://www.facebook.com/ibe1999/