JVG

JVG – Suomen härkäsin yhtye

JVG on helsinkiläinen rap-duo, jonka muodostavat Jare Joakim Brand ja Ville-Petteri Galle.

JVG nousi julkisuuteen keväällä 2011 Häissä -kappaleellaan. Kappale löytyikin Suomen virallisen singlelistan, Latauslistan ja Finnish Dance Chart -listan kärjestä ja valittiin Suomen viralliseksi kesähitiksi vuonna 2011. Esikoisalbumi Mustaa kultaa julkaistiin 27. huhtikuuta 2011, albumi nousi heti Suomen virallisen albumilistan kärkeen ja myi kultaa 21. kesäkuuta 2011.

JVG:n toinen albumi Jvg.fi julkaistiin 30. toukokuuta 2012, toinenkin albumi nousi suoraan Suomen virallisen albumilistan ykköseksi. Kolmas albumi Voitolla yöhön julkaistiin 28. helmikuuta 2014, ja myös Voitolla yöhön nousi albumilistan kärkeen. Duon neljäs albumi 247365 julkaistiin 10. syyskuuta 2015, albumi debytoi Suomen virallisen listan sijalla 4, ja nousi ylimmillään sijalle 2. JVG:n viides albumi Popkorni julkaistiin 28. elokuuta 2017, ja jälleen JVG:n albumi nousi suoraan Suomen virallisen albumilistan ykköseksi.

JVG:n viimeisin albumi Rata/Raitti julkaistiin 14. kesäkuuta 2019, duon kuudes albumi nousi jälleen suoraan Suomen virallisen albumilistan ykköseksi ja on ylittänyt jo platinarajan.

JVG – FEAT.FI

JVG – Tapahtumat

JVG:N “PUITA UUNIIN” -KIERTUE SAA JATKOA SYKSYLLÄ 2019

Syksyn ajan menestyslevynsä julkistusta juhliva yhtye aloittaa matkansa 4. lokakuuta Tampereen Pakkahuoneelta, jonka jälkeen JVG suuntaa Espanjassa järjestettävään Fugefestiin. Hersyvän energisistä live-esiintymisistään tunnetun duon lähes 20 paikkakuntaa kattava kiertue huipentuu kahteen keikkaan Helsingin The Circus -klubilla joulukuussa. Keikkojen liput tulevat myyntiin perjantaina 23. elokuuta kunkin esiintymispaikan omissa lipunmyyntikanavissa.

loka 25

JVG – PUITA UUNIIN TOUR 2019 – 25.10. TURKU, Viking Grace

lokakuu 25 @ 20:30 - lokakuu 26 @ 20:00

JVG – Jare ja VilleGalle

JVG:n molemmilla jäsenillä löytyy urheilutaustaa, mikä onkin kuulunut ja näkynyt duon kappaleissa ja videoilla. Ville Galle on pelannut jalkapalloa ja jääkiekkoa jopa Jokereiden A-junioreissa. Jare Brand on pelannut jalkapalloa ja amerikkalaista jalkapalloa. Jare on opiskellut Aalto-yliopistossa kiinteistötaloutta ja Ville on valmistunut ilmastointiasentajaksi.

JVG – Uran alku

Musiikkiuran Jare ja VilleGalle aloittivat Koutsi soittaa -kappaleella, johon he kuvasivat musiikkivideon kotivideotyyliin, video julkaistiin YouTubessa joulukuussa 2009. Vuoden 2010 huhtikuussa julkaistu toinen video Koutsi hoitaa -kappaleesta sen sijaan oli ammattimaisesti toteuttu, ja siinä esiintyivät Ville Gallen ystävät jääkiekkoilijat Mikael Kurki ja Jori Lehterä sekä rap-artisti Juno. Kesällä 2010 julkaistiin JVGn kolmas musiikkivideo, mm. Helsingin uimastadionilla kuvattu video Holidai -kappaleesta, jossa Juno esiintyi vierailevana artistina ja mukana olivat Kurki sekä jalkapalloilijat Perparim ja Mehmet Hetemaj.

Läpimurtonsa julkisuuteen JVG teki lokakuussa 2010, kun YouTubessa julkaistiin video heidän Epoo -singleensä. Kappaleella esiintyi vierailijana Heikki Kuula, ja mukana olivat Gee, jääkiekkoilijat Kurki, Siim Liivik ja Jere Karalahti. Karalahden esiintyminen videolla sai huomiota tiedotusvälineissä. Epoo oli myös JVGn ensimmäinen miljoonan katselukerran rajan YouTubessa ylittänyt musiikkivideo. Nyt videota on katsottu YouTubessa jo yli neljä miljoonaa kertaa.

JVG – Julkisuus ja oma levy-yhtiö

VilleGalle oli mukana Tanssii tähtien kanssa -ohjelman 16. syyskuuta 2012 alkaneella 7. tuotantokaudella, tanssiparinaan tanssinopettaja Kia Lehmuskoski. He putosivat toisessa pudotuksessa 7. lokakuuta 2012.

JVG perusti vuoden 2012 lopulla oman levy-yhtiön, PME Recordsin yhdessä taustatiimiin kuuluvien Antti Kososen ja Andrei Kipahdin kanssa. PME Recordsin ensimmäinen julkaisu oli VilleGallen pikkuveljen Mäk Gäliksen debyyttisingle Mäk is bäk.

Kesällä 2015 JVG:n toinen laulaja VilleGalle osallistui Vain elämää -televisiosarjaan, joka esitettiin televisiossa syksyllä 2015.

JVG:stä ilmestyi syksyllä 2016 Etenee – JVG:n tarina -niminen kirja, jonka kirjoitti Laura Friman ja kirjassa olevat kuvat on ottanut Andrei Kipahti.

Keväällä 2017 rap-duo JVG osallistui Anssi Kela ja isot biisit-ohjelmaan, missä esitti coverin Eppu Normaalin kappaleesta Urheiluhullu. Kappale julkaistiin singlenä 13. maaliskuuta 2017.

Vuoden 2019 syyskuussa JVG:n single Tarkenee vuodelta 2015 ylitti ensimmäisenä suomalaisena kappaleena 20 miljoonan striimauksen rajan.

JVG – Saavutukset

  • Emma-gaala 2011: vuoden tulokas, vuoden hiphop-/elektroninen-albumi (Mustaa kultaa)
  • Emma-gaala 2014: vuoden hiphop-albumi (Voitolla yöhön)
  • Emma-gaala 2015: vuoden yhtye, vuoden striimatuin biisi (Tarkenee)
  • Emma-gaala 2016: vuoden yhtye, vuoden hiphop, vuoden striimatuin biisi (Hehkuu)
  • Emma-gaala 2017: vuoden hiphop (Popkorni)

JVG – Diskografia

Albumit

  • Mustaa kultaa (2011)
  • JVG.fi (2012)
  • Voitolla yöhön (2014)
  • 247365 (2015)
  • Popkorni (2017)
  • Rata/Raitti (2019)

EP:t

  • Mist sä tuut EP (2016)
  • Tarkenee EP (2018) 10″ vinyyliversiona

Singlet

  • Epoo (mukana Heikki Kuula, 2010)
  • Nelisilmä (mukana Heikki Kuula, 2011)
  • Häissä (mukana Märkä-Simo, 2011)
  • Mitä Sä Siit Tiiät (mukana Ruudolf ja Karri Koira, 2011)
  • Karjala Takaisin (mukana Freeman, 2012)
  • Kran Turismo (mukana Raappana, 2012)
  • Voitolla Yöhön (2013)
  • Huominen On Huomenna (mukana Anna Abreu, 2014)
  • Venäläist Rulettii (mukana Sanni, 2014)
  • Mist Sä Tuut? (mukana Gracias, Paperi T, Juno, Särre, Stepa, Gasellit, Kube, 2014)
  • Kmdod (mukana Karri Koira, 2014)
  • Etenee (mukana Pete Parkkonen, 2014)
  • Mauton Jasso (2015)
  • Tuulisii (mukana Pete Parkkonen, 2015)
  • Tarkenee (2015)
  • Takajeejee (mukana Evelina, 2015)
  • Paluu Tulevaisuuteen (2015)
  • Hehkuu (2016)
  • Revolveri (mukana Elias Gould ja MGI, 2016)
  • Mist Sä Tuut Pt.2 (2016)
  • Sitä Säät Mitä Tilaat (mukana Ellinoora, 2017)
  • Urheiluhullu (2017)
  • Popkorni (2018)
  • Roska Silmäs (mukana TIPPA, 2018)
  • Mitä Mä Malagas? (mukana Gasellit, 2018)
  • Ikuinen vappu (2019)
  • Frisbee (2019)

JVG – Muualla

https://www.jvg.fi/

https://www.facebook.com/jvgvirallinen/

https://www.instagram.com/jvgfi/

https://twitter.com/knightrydazz