Lukas Leon

Lukas Leon on suomalaiskreikkalainen rap-artisti, joka nousi kaikkien tietoisuuteen Liiga Music -levy-yhtiön ensimmäisenä artistina. Liiga Music -levy-yhtiön omistaa edesmennyt Cheek, eli Jare Henrik Tiihonen. Räppäri on tehnyt kaksi albumia, julkaissut kolme singleä ja dominoinut Suomen virallisilla listoilla.

Lukas Leon 06.11.1997

Lukas Leon on oikealta nimeltään Lukas Sebastian Gavalas. Räppäri syntyi marraskuun 6. päivä vuonna 1997 ja on horoskooppimerkiltään skorpioni. Lukas Leon on kotoisin Vantaan Koivukylästä. Räppärin isä on kreikkalainen ja äiti on suomalainen. Perheeseen kuuluu myös Lukas Leonin sisko Petra.

Räppärin ura sai alkusointunsa kahdeksan vuotiaana, kun Lukas kuuli Kreikan matkalla ensimmäistä kertaa Eminemin kappaleen Just Lose It. Eminemin rap-musiikki teki nuoreen poikaan lähtemättömän vaikutuksen ja sai innostumaan rap-musiikista. Kreikasta kotiin palattuaan räppärin alku alkoi äänittämään omia kappaleitaan Audacity-tietokoneohjelmaa hyväksi käyttäen.

Vuosi 2016 oli räppärin uran kannalta merkittävä. Lukas Leon vieraili Pikkiksen kappaleella Soundi, jonka musiikkivideon rap-artisti Cheek sattui näkemään. Lukas Leonin räppääminen teki Cheekiin lähtemättömän vaikutuksen, jonka seurauksena hän otti Lukakseen yhteyttä kysyäkseen miehen musiikkiurasta ja biiseistä. Lopulta he tapasivat Jimi Constaninen studiolla, missä Lukas Sebastian Gavalas työsti omaa musiikkiaan.

Huhtikuussa 2018 Cheek vakuuttui nuoren miehen rap-taidoista ja kiinnitti tämän ensimmäisenä artistina Liiga Music -levy-yhtiölleen, ja samaan hengenvetoon syntyi myös taiteilija nimi Lukas Leon.

Lukas Leon voitti YleX:n järjestämän Läpimurto 2019 -artistikilpailun yleisöäänestyksellä. Läpimurto 2019 -skaba on listaus suomalaisista artistitulokkaista, joiden YleX:n musiikkitiimi uskoo tekevän läpimurron kuluvana vuonna. Leon on tehnyt kaksi albumia.

Lukas Leon – Albumit & Levyt

Räppäri oli solmi levytyssopimuksen Liiga Musicin kanssa huhtikuussa 2018. Lukas Leon on julkaissut kaksi albumia Simba ja . Simba -levy julkaistiin kesäkuun 14. päivä 2018 ja se on striimannut platinaa sekä noussut virallisen albumilistan piikkipaikalle. -albumi näki päivänvalon elokuun 28. päivä 2019. Mä -levy oli haasteellinen saada kasaan ensimmäisen levyn jälkeen, ja sen levyttäminen tuotti ongelmia räppärille materiaalin suhteen. Albumien taustalla ovat vaikuttaneet Jimi Pääkallo, Samuel Kovanko ja Jare Tiihonen.

Lukas Leon

Levyt & Albumit

Simba (2018)

Julkaistu: kesäkuussa 2018
Levy-yhtiö: Liiga Music

Kappaleet

 1. Edustaa
 2. Mehujää (mukana Ares)
 3. XTC (mukana Cheek ja Etta)
 4. Joukkue
 5. Jojo
 6. McCoy
 7. Femme Fatale (mukana Pete Parkkonen)
 8. Via Dolorosa (mukana Tommi Läntinen)
 9. Aave

Mä (2019)

Julkaistu: elokuussa 2019
Levy-yhtiö: Liiga Music

Kappaleet

 1. Kuka se on
 2. Ilta on nuori
 3. F U (mukana F)
 4. Lämmitä mua (mukana Lola)
 5. Mitä mä tarviin (mukana Ares)
 6. Cringe
 7. Hendrix (mukana Aleksanteri Hakaniemi)
 8. Rooma (mukana Etta)
 9. Kenet sä muistat

Lukas Leon – Singlet & Sinkut

Simba -albumi oli siinä mielessä mielenkiintoinen, että levyltä ei julkaistu yhtään ennakkosingleä. Yhdeksän kappaleen lätty valtasi kuitenkin suoratoistopalvelut ja streamit, sillä seurauksella, että jokainen albumin biisi oli Suomen virallisellä listalle 60 soitetuimman joukossa. Levyn ehdoton hitti oli biisi XTC, joka valtasi single -ja striimauslistan kärkipaikan! Biisillä vierailevat ihana ETTA ja edesmennyt Cheek. Kuuntele biisi suoraan tästä>> tai alla olevasta videosta. Kappale on ylittänyt triplaplatinarajan!

Toiselta albumilta, , on julkaistu kolme singleä: Hendrix marraskuussa 2018, Rooma huhtikuussa 2019 sekä Cringe heinäkuussa 2019.

2018
Hendrix

2019
Rooma
Cringe

Lukas Leon Keikat 2020

Katso räppärin tulevat keikat 2020 alhaalta. Lista päivittyy, sitä mukaan, kun artistin keikkakalenteri päivittyy.

Perjantai 27.03.2020
Bra2
Jyväskylä, Suomi

Lauantai 11.4.2020
Viking Grace
Turku, Suomi

Perjantai 17.4.2020
Bepop
Joensuu, Suomi

Perjantai 24.4.2020
Shamrock
Vantaa, Suomi

KajaaniFest 2020

Lukas Leon esiintyy Kajaanissa, Kajaanifest 2020 -tapahtumassa, lauantaina 4. päivä heinäkuuta 2020. Festareilla esiintyy Suomen eturivin artisteja mm. Neljä Ruusua, Maija Vilkkumaa, Eveliina ja Mariska.

Paikka: Kajaanihalli, Kajaani, Suomi
Aika: 03-04.07.2020
Liput ja info: www.kajaanifest.fi/

Mellakka Festival 2020

Kolmatta kertaa Hämeenlinnan Linnanpuistossa järjestettävä Mellakka Festival kerää heinäkuun lopussa tapahtumapaikalle noin 10 000 kävijää. Mellakka Festival 2020 järjestetään 24. – 25. päivä heinäkuuta 2020. Lukas Leon nähdään myös Mellakassa 2020. Katso Mellakka Festival 2019 fiilistely video alhaalta tai siirry sinne suoraan tästä>>

Paikka: Linnanpuisto, Hämeenlinna
Aika: 24-25.07.2020
Liput ja info: www.mellakkafestival.fi/

Lukas Leon Ura & Sonnin Taacca

Räppäri vieraili suositussa Sonnin Taacca -podcastissa ensimmäisellä tuotantokaudella. Yli kaksi tuntia kestävässä podcastissa käydään läpi 8-vuotiaana rap-musiikkiin kiinnostuneen artistin uran alkutaivalta aina nykyhetkeen.

Puheenaiheina siis mm. Lukaksen lapsuus, yhteistyön alkaminen Jimi Pääkallon sekä Cheekin kanssa sekä Lukaksen ilmiömäisen menestyksekkäät pari viime vuotta artistina. Kyseessä on todennäköisesti teknisesti taitavin uuden sukupolven suomiräppäri. Staran vierailu kesti yli kaksi tuntia ja jaksot on jaettu kahteen osaan, jotka voi katsoa alhaalta.

Jakso 1

Jakso 2

FEAT.FI – Urbaani Media

Feat.fi on urbaanin median kanava, joka käsittelee kaikkea katukuvaan liittyviä ilmiöitä ja asioita. Seuraa Feat.fi mediaa Instassa, Facebookissa sekä YouTubessa – ja pysyt kärryllä – mitä kaduilla tapahtuu.