Koko tapahtuma-ala on ollut lähes täydellisessä lukossa 13.3.2020 lähtien ja sen työntekijät ahdingossa sen myötä.

Helsingin kansalaistorilla ja eduskuntatalolla on tänään mielenilmaus, jossa tapahtuma-alan ammattilaiset kerääntyvät osoittamaan mieltään tapahtumien jatkumisen puolesta. MTV3 uutisoi korona-pandemiasta johtuvan poikkeustilanteen syöneen jopa 75% alan liikevaihdosta.

Suomessa tapahtumataloja, tiloja ja toimistoja valaistaan punaiseksi mielenilmauksen merkiksi ympäri koko maata kello 18 alkaen.

Tapahtumateollisuus ry:n puhenainen ja hallituksen johtaja Mirva Merimaa kommentoi MTV3:lle asiaa seuraavasti:

Tilanne on katastrofaalinen. Tapahtuma-ala ei ole enää kannattavaa liiketoimintaa koronarajoitusten takia. Jos rajoitukset jatkuvat, meidän on saatava valtion tukea, muuten edessä on konkurssien aalto. Hallitus lupasi keväällä, että toimivia yrityksiä ei päästetä konkurssiin.

Tämä lupaus ei ole meidän kohdallamme pitänyt. Meillä on paljon yksityisyrittäjiä, jotka ovat nyt vaihtamassa alaa. Menetämme ammattitaitoista työvoimaa.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

‼️Tänään on päivä, kun tapahtuma-ala astuu esiin. ‼️ 🛑Tapahtumien ammattilaiset kokoontuvat tänään mielenilmaukseen Helsingin Kansalaistorille ja eduskuntalolle. 🛑Suomen tapahtumatalot, -tilat ja -toimistot valaistaan punaiseksi illalla kello 18. 🛑Haluamme saada tapahtumat taas käyntiin turvallisesti. Puoli vuotta jatkuneiden rajoitusten vuoksi yrityksemme tarvitsevat taloudellista tukea, jotta ne voivat sopeuttaa toimintansa uudenlaisiin turvallisuusnormeihin. 🛑 Värjätään Instagram tänään punaiseksi ja osoitetaan tukea tapahtumille. Koska ilman tapahtumia ei tapahdu mitään. #tapahtumateollisuus #pelastetaantapahtumat #wemakeevents #backtolive

Henkilön Tapahtumateollisuus ry (@tapahtumateollisuus) jakama julkaisu

Uuden Suomen puheenvuorossa Jaakko Selin listasi lukuja koronan vaikutuksista tapahtuma-alaan:

  • Tapahtumateollisuus on toimiala, jonko toiminta käytännössä estettiin 13.3.2020.
  • Kyseessä on 2,35 miljardin arvoinen toimiala, josta uhkaa koronakriisin vuoksi kadota kuluvana vuonna jopa 1,5 miljardia euroa.
  • Lomautettujen työntekijöiden ja vailla työtä olevien yksinyrittäjien määrä on noin 9000 henkilöä.
  • Lisäksi kuluneen kesän aikana jäi työllistämättä jopa 136 000 tapahtumien tilapäistyöntekijää.

Sosiaalisessa mediassa on nähty myös suuri määrä kannanottoja tapahtuma-alan yrityksiltä, tekijöiltä ja esiintyjöiltä. Tunnuksena on ollut kuva, jossa on punainen neliö ja se on varmasti ollut näkyvillä monien sosiaalisessa mediassa.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Tapahtuma-ala ja sen tukijat! Postaillaan tänään punaista ruutua instassa ja tulkaa mielenilmaukseen kansalaistorille kello 12 (turvavälit huomioiden). ❤️ Lakialoitteet ja toimenpide-ehdotukset alan tukemiseksi luovutetaan Lintilälle tänään! 🛑Tapahtumien ammattilaiset kokoontuvat tänään mielenilmaukseen Helsingin Kansalaistorille ja eduskuntalolle. Suomen tapahtumatalot, -tilat ja -toimistot valaistaan punaiseksi illalla kello 18 alkaen. 🛑Haluamme saada tapahtumat taas käyntiin turvallisesti. Puoli vuotta jatkuneiden rajoitusten vuoksi yrityksemme tarvitsevat taloudellista tukea, jotta ne voivat sopeuttaa toimintansa uudenlaisiin turvallisuusnormeihin. 🛑 Värjätään Instagram tänään punaiseksi ja osoitetaan tukea tapahtumille. Koska ilman tapahtumia ei tapahdu mitään. #tapahtumateollisuus #pelastetaantapahtumat #wemakeevents #backtolive

Henkilön Tuomas Kauhanen (@tuomaskauhanen) jakama julkaisu