Featin toimitus toivottaa erittäin hyvää joulua ja tarjoilee valituiksi tällä viikolla Helmet hilla killan, eli Joosu J:n, laittoman kovan Joku Roti Mafian ja timanttisen Axel Kalan!

Viikon Valitut -juttusarja kerää joka viikon torstaiksi kolme viimeaikoina julkaistua teosta yhteen artikkeliin, jotka lopuksi arvioidaan Sonnin Taacca raadissa, yhdessä Tuomas Kauhasen, Brädin ja vieraan kanssa. Kolmesta valitusta kappaleesta valitaan lopuksi voittaja, joka on viikon valittujen valittu. (Tämän viikon valittuja ei käydä poikkeuksellisesti Sonnin Taacca Podcastissa)

Joosu J – Matador 

Jyväskylän Nate Dogg surffailee ääniaalloilla jälleen erilaisin tyylein ja melodisuus on vahvasti läsnä. Freshiä on myös kappaleen rakenne, joka ei ole niin perinteinen räppien ja kertsien vuorottelu, vaan ekaksi syljetään pitkä räppi verse, jonka jälkeen kertosäkeen kautta laulufiilistelyyn, jonka jälkeen viimeiset sanat antaa Gettomasa. Ensimmäisen versen lopetus herättää kunnioitusta kaikessa leijaisuudessaan. Tuotantopuolelta löytyy Ruuben, Mr. Harald ja octn. Kappaleesta löytyy myös Max Steffansonin ja Verneri Linnan tekemä musiikkivideo. Jyväskylä big up! 

Instagram: Joosu J

Facebook: Joosu J

Joku Roti Mafia – Roti Boyz

Perinteisen ysärihenkisen räpin sanansaattajat iskivät joululahjaksi räppipäille yhden vuoden parhaista räppilevyistä hands down! Kymmenen kultaisen raidan joukosta nostettakkoot Roti Boyz, jonka synabassolinja vie meidät länsirannikolle ja back to back tyyliin heitetyt räpit tulee asenteella itsevarmasti toisia tuplaten. Verset liimaa yhteen sulavasti soiva saksofoni ja DJ Massimon raavut. Auton stereot täysille ja tämän kappaleen ajaksi passaa iskeä luun ulos, vaikka pakkanen paukkuisi, sillä läntinen Kilari Audionakin tunnetun Ilari Aution ruuvaama saundi lämmittää niin, ettei penkin lämmittimiä tarvita. Ottakaahan levy haltuun!

Instagram: Joku Roti Mafia 

Facebook: Jokut Roti Mafia

Axel Kala – Moni meist

Timantteja suoratoistopalveluihin pudotteleva Axel Kala tuntuu osuvan jokaisella biisillään. Kovana tuottajanakin tunnettu maestro on jatkanut yhteistyötä Skywalkin kanssa ja biittihän bängää, kuten jo odottaa saattoi. Kertsillä sisään ja osumatarkkuus on tyylitajun ansiota, sillä miten biitille hypätään, tuntuu olevan Kalalle selkeää ja tuottajan korvalla istuva tyyli löytyykin just eikä melkein. Räpit ei kuulosta erillisiltä, vaan vokaalit uppoutuvat osaksi kokonaisuutta, joka ei ole itsestäänselvyys. Axelin tuotannosta tämä biisi nousee kiven kovan kertsin ansioista ehdottomasti kärkeen! Tätä albumillinen kiitos!

Instagram: Axel Kala

Facebook: Axel Kala

 

Ota haltuun Viikon Valitut soittolista: