Tällä viikolla valituiksi valikoituivat pitkän linjan seppä Alamaa, huumorilla kuorrutetut Thaimaannorpat, sekä autenttisia hiphop viboja tarjoilevat R2, Will-Jam & Strobba.

Viikon Valitut -juttusarja kerää joka viikon torstaiksi kolme viimeaikoina julkaistua teosta yhteen artikkeliin, jotka lopuksi arvioidaan Sonnin Taacca raadissa, yhdessä Tuomas Kauhasen, Brädin ja vieraan kanssa. Kolmesta valitusta kappaleesta valitaan lopuksi voittaja, joka on viikon valittujen valittu. (Sonnin Taacca on toistaiseksi tauolla, joten Viikon Valitut julkaistaan pelkästään artikkelin muodossa)

Alamaa – Visio

Pioneeri biitti- ja riiminikkari ei ole vuosiin jättänyt sorvia toimettomana seisomaan, vaan materiaalia on syntynyt liukuhihnalla. Alamaa on lähiaikoina ollut kokeilevampi myös uusien tyylien suhteen ja tälläkin kertaa saundi sekä tyylit ovat erittäin moderneja.

Kuten biisissä mainitaan, skillit eivät ole tulleet itsestään, vaan ”v***u mä treenasin poika” kuuluu taitotasosta ja mentaliteetista. Uuden aallon tyylistä huolimatta annetaan myös juurten kuulua ja kappale onkin tasapainoinen sekoitus uutta sekä vanhaa.

Nälkä on aina kuulunut tämän Pietarsaarelaisen herran räpeistä ja niin tälläkin kertaa, vaikka vähän nojataankin jo taaksepäin. Hienoa kuulla, kuinka Alamaa on uuden äärellä ja vie juttuaan tyylikkäästi eteenpäin myös omakustanteisesti.

Tuotannosta herra vastaa tunnetusti itse ja räppiskillien lisäksi on sekin puoli enemmän kuin kunnossa.

Suunta on fresh! Big up Alamaa!

Instagram: Alamaa

Facebook: Alamaa

Thaimaannorpat – Thänks sekä moi

Bad bars -velhot Mängi ja Gabi tarjoilee jälleen kuultavaa humorististen läppien riemastuttavalla projektillaan, luoden vastapainoa totiselle ja vakavalle räpille. Tiuhaan sinkkuja julkaissut Thaimaannorpat tuo uuden aallon saundilla sitä, mitä siitä harmillisen monesti puuttuu, eli niitä kuuluisia läppiä, jota korvat tarkkoina on räppäräiden ulosannista kaivettu iät ja ajat.

Päällimmäisenä läpistä jää mieleen Mängin KM:n kirjainyhdistelmästä veistetyt rivit, mutta molemmat pudottelevat timantteja verseissään pitkin biisiä. Kertosäe toimii ja toimisi jopa vakavammassakin biisissä, kuten Mängin tuottama biittikin.

Tuotanto on laadukasta ja musiikki kuulostaa siltä miltä hyvän musiikin pitääkin, eli hyvältä. (Höhö) Lisää Norppia kiitos! 

Instagram: Thaimaannorpat

Facebook: Thaimaannorpat

R2, Will-Jam & Strobba – Mitä Niil On?

Jyväskylästä kajahtaa jälleen ja nyt on saatu vangittua sellainen tunnelma jo R2:n kokkaileman biitin suhteen, että mieli vaeltaa ysärille väkisinkin ja ne kuuluisat vibat on taattu. Joskus se sämple vaan sattuu kohilleen ja hiphop klassikon merkit ovat ilmassa.

Kova biitti ei tietenkään pelkästään riitä, vaan on osattava myös räpätä ja kolmikkohan toimittaa kukin tyylillään ja itsevarmuudella tehden myös selväksi, että ollaan rakkaudesta kulttuuriin asialla ja juuria kohti kumarretaan vahvasti. On hienoa, vaikka räpin tyylit on musiikkina jakautunut moneen eri suuntaan, niin myös sitä kultaista ysäriäkin tehdään Suomessa laadukkaasti ja tyyli elää ja hengittää vahvasti esimerkiksi juuri Jyväskylässä.

Kappaleesta löytyy myös Esa Ylijääskön toteuttama musiikkivideo, joka pitää myös hiphop- viboja yllä meiningillään.

Kiitos kun tarjositte sieluillemme ruokaa jätkät!

Instagram: R2Will-JamStrobba

Facebook: R2Will-Jam 

 

Ota haltuun Viikon Valitut soittolista: