Tällä viikolla valituiksi valikoituivat maskin takaa maailmaansa avaava Sairas T, vaihtoehtoista rahajärjestelmää tarjoileva Jones, sekä nyt viimeistään kaikkien tietämä Hazard.

Viikon Valitut -juttusarja kerää joka viikon torstaiksi kolme viimeaikoina julkaistua teosta yhteen artikkeliin, jotka lopuksi arvioidaan Sonnin Taacca raadissa, yhdessä Tuomas Kauhasen, Brädin ja vieraan kanssa. Kolmesta valitusta kappaleesta valitaan lopuksi voittaja, joka on viikon valittujen valittu. (Sonnin Taacca on toistaiseksi tauolla, joten Viikon Valitut julkaistaan pelkästään artikkelin muodossa)

Sairas T – Poika

En muista kuulleeni aikaisemmin suomenkielistä kappaletta, jonka aiheena on koira. Ystävien muistoille on omistettu biisejä, mutta tällä kertaa sydänverta vuodatetaan karvaisemmalle yksilölle, nimittäin edesmenneelle Onni -nimiselle koiralle.

Erittäin freesiä kuulla Saikulta näinkin henkilökohtainen ja herkkä kappale, joka vie mielikuvien saattelemana Onnin kanssa lenkille huudeille. Kertosäe kiteyttää ikävän ja on kaikessa sympaattisuudessaan aivan loistava.

Melodinen flow vie tarinaa miellyttävästi eteenpäin ja luulen, ettei tälle kappaleelle löydy vihaajia, vaikka olisikin enemmän kissojen perään. Kappaletta on ollut työstämässä myös 3rd Railin studiovelho Kim Rantala.

Kevyet mullat Pojalle ja rekallinen propseja Saikulle! 

Onnin seikkailuja voit käydä tirkistelemässä somesta, sillä Onni löytyy Instagramista.

Instagram: Sairas T

Facebook: Sairas T

Jones – Bitcoin

Viikon toisen selkeän aiheen biisin tarjoilee Trilluminatistakin tunnettu Jones, joka händlää tärkeäksi näkemänsä informaation kanavoimisen biiseihinsä tyylillä, joka herättää mielenkiintoa, kuitenkaan kuulostamatta liian saarnaavalta. Ilmiö johtunee siitä, kuinka hyvin Jones selittää ja perustelee kantojaan lähes diplomaattisesti avaten samalla monipuolisesti, mistä biisissä on kyse.

Kyse on tällä kertaa vallankumouksellisesta Bitcoinista ja jos et ole perehtynyt aiheeseen, niin tämän biisin kuunneltuasi omaat jo suhteellisen kattavan katsauksen siitä, missä mennään. Lahjakas artisti kuulostaa poikkeuksetta hyvältä biitillä kuin biitillä, sillä flow sisältää monipuolisia variaatioita ja äänenkäyttö on erittäin hallussa.

Ota biisi haltuun, niin pääsen ”to the moon!”.

Instagram: Jones

Facebook: Jones

Hazard – Kaikki tietää

Pihlderberg avaa pelinsä päästämällä häkistään nuoren ja nälkäisen Hazardin, joka on todistanut taitonsa jo Rap SM -voitolla ja Ransukoiran kanssa tehdyllä Aina eka EP:llä. Skillejä todistellaan edelleen, sillä Kaikki tietää on räppiä isolla R:llä ja iskulinjoja roiskuu joka suuntaan kivenkovalle Niilo Kaurannen biitille, joka rullaa eteenpäin jyrän lailla, tuoden ilmoille oldschool-viboja.

Vaikka kappaleella esiintyy räpeissä vain Hazard, se on ensimmäinen lohkaisu Hugon kanssa työn alla olevalta EP:ltä. Herttoniemi on vahvasti edustettuna ja läpät liittyvät vahvasti siihen miten kova jätkä on kyseessä, eli perinteiset räpin aihiot ovat läsnä.

Näyttävän musiikkivideon on työstänyt Jaro Koho ja biisin kruunaa Hugon kommentit lopussa ”Se on meijän Kalle kun tietää mitä tekee!”.

Tuntuu todellakin tietävän!

Instagram: Hazard

Facebook: Hazard

 

Ota haltuun Viikon Valitut soittolista: