Tämän viikon valitut ovat raikas Raappana, kiven kova Kube sekä valloittava Vesta.

Viikon Valitut -juttusarja kerää joka viikon torstaiksi kolme viimeaikoina julkaistua teosta yhteen artikkeliin, jotka lopuksi arvioidaan Perjantaisin julkaistavassa Sonnin Taacca -podcastissa.

Raappana – Aallot kantaa

Lahden lahja suomenkieliselle reggaelle ei petä tälläkään kertaa. Mukavan kevyt ralli keinuttaa eksoottisilla rytmeillään ja Raappanan ääni kantaa biisissä kuultujen aaltojen lailla kuulijan suoraan rantabileisiin, sinne missä meri hohtaa kirkkaan sinisenä ja aurinko porottaa taivaalla. Artistin saundi ja suomenkielelle käännetty Jamaican reggaesta tuttu aksentti toimii joka kerta ja hioutuu vuosi vuodelta smuutimmaksi. Mukavan kevyt ja erittäin onnistunut kappale kaikinpuolin!

Raappana Instagram

Raappana Facebook

Kube – 100

Tyylilajinsa mestari Kube tarjoilee jälleen omintakeista flowtaan ja sanoitukset kuulostaa miekkosen suusta aina uskottavilta. Japani nousee jälleen teksteissä esille ja biisi on kompaktin mittainen bängeri tiukalla biitillä, jonka basso kuljettaa kertsissä siisteihin sfääreihin! Tyylit on omalla levelillään ollut ekoista sinkuistaan lähtien ja Kube kuulostaa itseltään, eikä kukaan kuulosta Kubelta. Tuo ainutlaatuinen tyyli on epäilemättä se juttu, joka on vienyt miestä keikoille ympäri suomen jo usean vuoden ajan ja varmasti vielä vuosia eteenpäin. Toimii! Lisää!

Kube Instagram

Kube Facebook

Vesta – Valonsäteet

Tasainen basson jytke tempaisee kuulijan mukaansa ekoista tahdeista lähtien ja kitara luo kepeää iloista tunnelmaa. Villillä fillillä virvelin tullessa sisään biisi nostetaan seuraavalle tasolleen ja Vestan ainutlaatuinen ääni ja sen käyttö on kuin taiteilijan siveltimen vetoja muun musiikin toimiessa taulupohjana. Biisi kehittyy uusien elementtien tullessa esille yksi kerrallaan kuin ihmisiä tanssilattialle tämän biisin soidessa.

Vesta Instagram 

Vesta Facebook