Tämän viikon kolme valittua ovat kova JV, ihastuttava Evelina sekä kesäinen Mactopias.

Viikon Valitut -juttusarja kerää joka viikon torstaiksi kolme viimeaikoina julkaistua teosta yhteen artikkeliin, jotka lopuksi arvioidaan Perjantaisin julkaistavassa Sonnin Taacca -podcastissa.

JV – Koko maailmalle turpaan

Menevät rummut vie biisiä veturin lailla eteenpäin ja kitaroinnit toimii erittäin buenosti luoden mukavaa tunnelmaa, jonka tahtiin voisi loppua vaikka elokuva, jossa päähenkilö ajaa kohti auringonlaskua vedettyään koko maailmaa turpaan. ”Susta itestä kii, oisit sijoittanu lapsilisät osakkeisiin” tulee olemaan kyllä kuolematon laini ja kertoo myös JV:n taidosta kirjoittamalla pukea fiiliksiä sanoiksi. Koko maailmalle turpaan hönkii hieman samaa henkeä Pietarin Spektaakkelin ja Atomirotan kanssa, ehkäpä juuri meiningiltään ja kitaroiden tuoman saundimaailman vuoksi. Kovaa on kampe! Kappaleesta löytyy myös Atte Heinosen ohjaama musiikkivideo. Lisää uutta JV:tä kiitos!

JV Instagram

JV Facebook

Evelina – Liian vähän, liian myöhään

Nyt on tyyliä! Tämän kuuloista RnB:tä suomen kielellä on kyllä odotettukin. Def Jam Recordings Finlandin ensimmäinen artisti nostaa kyllä tasojaan genressään ja biisihän groovaa, eikä kuulosta niin geneeriseltä, liikaa tuotetulta tasabiitti jumputukselta, vaan luonnolliselta maltillisine elementteineen antaen laululle tilaa ja laulunkin suhteen taitoahan riittää. Viimeiseen kertsiin tehty modulaatio on toteutettu tyylikkäästi, eli tehokeinona viimeinen kertosäe vedetään eri sävellajiin, jotta erottuisi ja toisi vielä yhden koukun kappaleeseen. Bravo! Mahtava suunta Evelinalla ja toivotaan että sama meininki jatkuu tulevaisuudessakin!

Evelina Instagram

Evelina Facebook

Mactopias – Hollaa

Viimevuosina Oulussa päätään räppiskenessä isommin nostanut Mactopias nostaa tasojaan tuoden kesäistä bängeriä tiskiin. Biisi lähtee heti lentoon kompin ottaessa kyytiin ja kitarat saattelee tiukan räbäytyksen luokse. Teemahan on mitä mahtavin ja puhuttelee varmasti aikuistumisen tuoman suorituskeskeisen elämän pyörteisiin joutuneita ihmisiä, joilla kavereiden kanssa hengaillu on jäänyt kalentereiden varjoon. Varatkaamme aikaa siis vapaa-ajalla ystäville ja lähdetään baanalle vaikka juuri tämän biisin tahtiin! Positiivinen kertosäe nostaa hymyn huulille ja laulut toimii saundeineen, kuten myös torvet jotka nostaa huoletonta fiilistä entisestään. Freshiä kuulla Mactopiakselta tämmöistäkin saundia, vaikka eihän aikaisemmassa perinteisemmässäkään meiningissä mitää vikaa ole! YouTubesta löytyy myös tyylikäs musavideo, jonka on ohjannut Markus Valtanen.

“Nyt on siirrytty boombapista vähän funkimmille laidunmaille. Soololevyä oon duunaillut tässä viime kuukaudet ja tällä kertaa oon vastannu tuotannostakin itse. Tää biisin kertsi kirjotettiin kaverin kanssa jo pari vuotta sitten ja lähin sen ympärille rakentaan biittiä. Hyvä ystäväni Pekka Sirola tiputti narulle kitarat ja huukkiin tuli Venla Kosonen ja Niko Kuusela messiin. Kesähän tässä väistämättä tulee joten fiilistelkää!” -Mactopias

Mactopias Instagram

Mactopias Facebook