Tällä viikolla valituiksi valikoituivat valloittava Redrama, nuori lupaus Le Fvbelos sekä edesmennyt lahjakkuus MKDMSK.

Viikon Valitut -juttusarja kerää joka viikon torstaiksi kolme viimeaikoina julkaistua teosta yhteen artikkeliin, jotka lopuksi arvioidaan Perjantaisin julkaistavassa Sonnin Taacca -podcastissa.

Redrama – Can’t Find the Words

Aktivoitunut artisti on pudotellut sinkkuja tänä vuonna hyvään tahtiin, sillä kyseinen biisi on jo kuudes julkaistu kappale. Tauko on ilmeisesti tehnyt hyvää luovuudelle, koska jokaisesta uudesta biisistä huokuu nautinto musiikkia kohtaan ja tyyleillä surfaillaan monipuolisesti.

Äänenkäyttö on ihailtavaa ja Isaiah Vestin tuottama biitti nytkyää taustalla positiivisilla viboillaan mukavasti eteenpäin, leikitellen tauoilla tyylikkäästi. Kynäkin on herralla iän myötä teroittunut entisestään ja on ollut ilo kuulla Redramaa totutulla englanninkielellä, Kaikinpuolin asiallista musaa ja toivon hyvän draivin jatkuvan pitkään tulevaisuudessakin.

Redrama Instagram, Facebook

Le Fvbelos – Mielenrauha

EP:llään viimeistään taitonsa todistanut nuori artisti on lupaava kaikessa melodisuudessaan ja soundi sopii tämäntyyliseen musiikkiin erittäin hyvin. Ilmavan ja kepeän taustan on tuottanut Alexander Cliffer, joka on tuonut akustisen kitaran kaikuisasti komppaamaan kappaletta niin tyylikkäästi, ettei maltillinen biisi missään nimessä kaipaa enempää instrumentteja tai muitakaan elementtejä.

Tarina biisissä on sympaattinen ja kertsin melodia on tarttuva. Tältä nuorelta lahjakkaalta Skorpionin artistilta on syytä odottaa vielä paljon! Kappaleesta löytyy myös tyylikäs musiikkivideo, jonka tuotannosta vastaa tuotantoyhtiö Bajo Helsinki.

Le Fvbelos Instagram

MKDMSK – Salut

Postuumin levyn vinyylipainosta varten säästetty Salut nostattaa karvat pystyyn ja saa kylmät väreet menemään läpi kehon, sillä liian aikaisin lähtenyt lahjakas MKDMSK kuulostaa tekstien perusteella käsittelevän pois menoaan jo ennakkoon . ”Annan tytölle suukon, jos se ei mua enää nääkkään” -laini menee niin syviin vesiin, että pistää väkisinkin hiljaiseksi.

Tekstit todistavat viimeistä kertaa miten kovasta kirjoittajasta puhutaan ja uskon kappaleiden jäävän räpin ystävien keskuudessa soimaan vielä pitkään. Tuotannosta vastaa Salahpolo sekä Jonas Olsson ja tässäkin on hyvä esimerkki siitä, miten maltillisilla elementeillä saadaan biisi kulkemaan ja tarina nostettua framille.