Tämän viikon valitut ovat bängäävä Axel Kala, virtuoosit veteraanit Xmies & Paleface, sekä sympaattinen Lauri XCVII.

Viikon Valitut -juttusarja kerää joka viikon torstaiksi kolme viimeaikoina julkaistua teosta yhteen artikkeliin, jotka lopuksi arvioidaan Perjantaisin julkaistavassa Sonnin Taacca -podcastissa.

Axel Kala – Alien

Rummut levähtävät läskisti pohjalla ja avaruudellista ambienttia leijailee kuin sumuna pinnalla Axel Kalan tyylitellessä alienina koko biisin läpi. Tamperelaistunut jyväskyläläinen on kokenut ulkopuolisuutta uudessa kaupungissaan ja kuullut kommentteja murteestaan, joka on toiminut inspiraationa kappaleen synnyssä. Kappaleen tarinaan pääsee helposti sisälle ja kertosäe on erittäin onnistunut ja miellyttävän kuuloinen, jota mielellään fiilistelee useampaankin otteeseen. Tuotannosta vastaa Axel Kalan lisäksi jälleen Skywalk ja kappaleessa yhtenä hienona elementtiä mainittakoon aiheeseen istuva äänimaailma, niin biitissä kuin vokaaleissakin. 

Instagram Axel Kala

Facebook Axel Kala

Xmies – Osa meist Feat. Paleface

Yllättävä dubstep henkinen biitti ja kertosäe tuo mieleen heti lajinsa menestyjän Skrillexin kappaleen ”Make It Bun Dem”, jossa mukana tyylittelee Damian ”Jr. Gong” Marley. Enpä muista tämmöistä saundia kuulleeni suomenkielellä, joten biisi on freesi tuulahdus tämän päivän julkaisurintamalla. Kukapa muukaan energiaa ja voimaa puhkuvan biitin päälle istuisi mikrofonin ääreen kuin Paleface, joka naulaa kyllä osuutensa yhdistellessään tyyleissään vanhaa ja uutta. Voisin kuvitella biisin soivan järkyttävän isosta soundsystemistä massiivisen yleisön heilutellessa isoja lippuja kuin vallankumouksen merkiksi, olisi se sitten festivaaleilla tai mielenosoituksessa. Lyömättömistä tunnettu Xmies todistaa monipuolisuutensa ja kovuutensa jälleen, sillä biitti on ruuvattu minttiin tiedolla ja taidolla!

Instagram XmiesPaleface

Facebook XmiesPaleface

Lauri XCVII – Sua Varten

Uuden aallon saundia tarjoillaan joka viikko isoilla tarjottimilla joka suunnasta, mutta osa erottuu joukosta edukseen, kuten täällä viikolla 23-vuotias helsinkiläinen Lauri XCVII. Artistin toinen sinkku leijailee rakkauden tunteessa ja herran preesens vangitsee tekstien äärelle kuuntelemaan tarkemmin mistä biisissä oikein puhutaan. Lauri tuntuu olevan tekijä sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä hän esittämisen lisäksi on tuottanut ja kirjoittanut biisin itse. Tämän kaltaista ja kuuloista musiikkia tulee tällä hetkellä erittäin paljon ja kilpaiu on kovaa, mutta luulen tämän tapauksen raivaavan tiensä läpi kansan korviin. 

Instagram Lauri XCVII

Facebook Lauri XCVII

 

Ota haltuun Viikon Valitut soittolista: