Tämän viikon valituiksi valikoituivat mahtavat F & Mariska, odotettu Timo Pieni Huijaus, sekä tiäksää Kalle Kinos & Tiedemies seuranaan SP nääs.

Viikon Valitut -juttusarja kerää joka viikon torstaiksi kolme viimeaikoina julkaistua teosta yhteen artikkeliin, jotka lopuksi arvioidaan Perjantaisin julkaistavassa Sonnin Taacca -podcastissa.

F – Mä en pysy aina itteni kyydis II Feat. Mariska

Kappaleen biitti rakentuu tyylikkäästi ekan säkeen aikana kohti kertsiä. Aina on hienoa kuulla kuinka kaksi eri sukupolven uskottavaa edustajaa kuullaan samalla raidalla. Tulevalla Vain Elämää kaudella esiintyvä Mariska palaa hienosti juurilleen ja tarjoilee puhdasta räppiä sydämensä kyllyydestä selvästi nauttien tekemisistään. Tänä vuonna Mä oon Vapaa -albumin julkaissut F puolestaan jatkaa todistamista siitä, että on ehdottomasti yksi tämän hetken mielenkiintoisimmista artisteita. Tuotannosta vastaa Juho Suutarinen, jolle nousee hattu onnistuneesta duunista!

Instagram: FMariska

Facebook: FMariska

Timo Pieni Huijaus – Kaatunut puu

Varmasti yksi odotetuimpia takaisin astumisia parrasvaloihin. Timo, jos joku osaa pukea tunteita sanoiksi ja tällä kertaa teeman ollessa riipivän raaka tarina itsensä hukkaamisesta ja tunteiden piiloittamisesta, mennään todella syvälle heti kättelyssä ja avataan miltä se tuntuu kun eksyy. Jos aihe yhtään resonoi omaan elämään, niin kylmäväreet on aika taattu, sillä sukelletaan juuri niihin ydin tunnetiloihin. Loistava startti comebackille! Hyvä teksti ei ole mitään ilman sopivaa tuotantoa taustalla ja tämän pestin toimittaa tekstiä tukevasti Juho Raja.

Instagram: Timo Pieni Huijaus

Facebook: Timo Pieni Huijaus

Kalle Kinos & Tiedemies – Oho Feat. Silkinpehmee

Nyt viedään meininki takas perusasioiden äärelle vanhan koulukunnan tyyliin. ”Tyylit bäkkiin nii ku oho” -laini kuvastaa sitä mitä juuri ollaan tekemässä. Flegmaatikoistakin tunnettu Tiedemies näyttää osaltaan, että kuinka niitä räppibiittejä tehdään. Harkitusti leikatut ja istutetut sämplet toimii juuri tällä hillityllä tavalla ja läskien rumpujen tueksi vasemmmalle panoroitu lehmänkello kruunaa bängerin. Kalle Kinos sekä Silkinpehmee puolestaan tarjoilee sitä itseään jättämällä siveys-suodattimet mikkikopin ulkopuolelle, sillä teksti on härskiä, räävitöntä ja likaista sanan varsinaisella merkityksellä. Taitoa ja törkyä kyllä teksteissä ja ulosannissa piisaa! Kalevacation levyä odotellessa!

Instagram: Kalle Kinos – Silkinpehmee

Facebook: Kalle KinosSilkinpehmee

 

Ota Viikon Valitut soittolista haltuun: