Tällä viikolla kolme valittua ovat uuden sivun aukaissut Juju, onnistunut SINI YASEMIN sekä odotettu listojen hallitsija William.

Viikon Valitut -juttusarja kerää joka viikon torstaiksi kolme viimeaikoina julkaistua teosta yhteen artikkeliin, jotka lopuksi arvioidaan Perjantaisin julkaistavassa Sonnin Taacca -podcastissa.

Juju – Bruce Lee

Juju on artistina jo pitkään pitänyt sanomaa arvokkaana musiikissaan ja näin tälläkin kertaa, vaikka omakustanteena tehdyt julkasut onkin tämän sinkun myötä vaihtunut monikansalliselle levy-yhtiölle, Sony Music Finlandille. Sanoitukset ovat pohdiskelevia ja opettavia, ennenkaikkea oman kokemuksen kautta tulleiden oppien jakamista. Tekstin yksi kohokohdista jo kuullaan heti kappaleen alussa ”Sun pitää olla tarkkana, rikkauden siemen voi esiintyä markkana”, joka kiteyttää jo paljon sanomaa taakseen. Kertosäkeen efekti jakaa varmasti mielipiteitä kaikessa härskiydessään, mutta toimii samalla kappaleen koukkuna. Tuotannossa Jujun itsensä lisäksi on häärännyt Mats Takila ja kirjoittajana on toiminut edellä mainittujen lisäksi Ilkka Larva sekä Timor Shait.

Instagram: Juju

Facebook: Juju

SINI YASEMIN – Parijonossa

Nykään Universalille levyttävä SINI YASEMIN on julkaissut musiikkia aktiivisesti ja tällä kertaa kappale menee osuvasti maaliin. Biisin rakenteen osat on rakennettu erittäin onnistuneesti ja iskut, joiden välissä on vain tyhjää toimii, sillä iskuille myös Sini laulaa yllättävästi lausumalla tavut nopeammin, kun taas säkeet on täynnä pitkiä fraaseja. Samassa osiossa on eroja toisiinsa eri puolella biisiä, joka pitää mielenkiintoa yllä entistäkin enemmän. Tuotanto on siis osunut kymppiin olemalla samaan aikaan monipuolinen, yllättävä, mutta hillitty. Hattu nousee tämän pestin täyttjälle, eli Atso Soiviolle! Laulajana Sinin saundi on miellyttävän kuuloinen ja korkeuksissakin käydään keveästi puristelematta liikoja. Melodia on selkeää ja korut on riisuttu lopputuloksen selkeyttämiseksi. Hyvä biisi tarvitsee myös hyvän tekstin ja sekin voidaan merkata yhtälailla onnistuneeksi!

Instagram: SINI YASEMIN

Facebook: SINI YASEMIN

William – Kopiokissa

Ennätyksiä rikkoneen Williamin odotetulla albumilla mennään korkeuksissa aaltojen päällä ja yksi levyn timantteja on ehdottomasti levyn toinen raita Kopiokissa. Kevyt lantiota liikuttava biitti läskeine bassoineen on erittäin istuva nuoren artistin leijaan tyyliin ja melodiseen äänen käyttöön. Tausta on rakennettu samoista elementeistä kuin jättihitti Penelope, eli kitara, konerummut ja basso. Vaikka kappaleella onkin paljon suomennettuja jenkkikliseitä, kuulostaa se suomenkielellä räpättynä/laulettuna erittäin freesiltä. ”Shoutout äiti kun synnytti vuohen” -tyyliset läpät nostaa kyllä hymyn huulille, varsinkin kun ne heitetään jäätävällä itsevarmuudella painottamatta tai jättämättä taukoa läpän uppoamiselle, vaan edetään samantien seuraaviin leijoihin heittoihin sinne missä pöytä täytetään niillä tyypeillä, jotka on ollu alusta asti mukana ja pyrkijät jätetään ulkopuolella. Tuotannossa kukupa muukaan kun Willamin luotto tuottaja Aitio mukanaan Joe L. 

Instagram: William

Facebook: William

 

Ota haltuun Viikon Valitut soittolista: