Tämän viikon valitut ovat juuri uuden albumin julkaissut lahjakas ibe, asenteellinen Pihlaja seuraanaan uskottava Yeboyah, sekä viileät kokit Lukas Leon & Kube.

Viikon Valitut -juttusarja kerää joka viikon torstaiksi kolme viimeaikoina julkaistua teosta yhteen artikkeliin, jotka lopuksi arvioidaan Perjantaisin julkaistavassa Sonnin Taacca -podcastissa.

ibe – molemmat 

Kun raaka-aineet ovat lähtökohtaisesti kunnossa, eli tässä tapauksessa taitava artisti, hyvä biitti ja kaiken kukkuraksi järkyttävän hyvä teema biisissä, ei hutia tarvitse edes pelätä. Ibe osaa taidokkaasti fleksata viattoman nöyrästi, joka saa vaan hyväksymään nuoren taiturin menestymisen ja siitä koituneen aseman, sen sijaan että leimasi häntä itsekeskeiseksi ja ylimieliseksi. Kertosäkeessä hoettu, ”Ennen piti valita, nyt otan molemmat” -laini kiteyttää biisin teeman, että enää ei tarvitse miettiä kumman vaihtoehdoista valitsee, vaan on varaa ja mahdollisuus molempiin. Kappaleesta lötyy myös tyylikäs animaatiovideo, jonka on tehnyt Iben veli Paavo Kärki. Tuottajan tuolin ovat jakaneet EM sekä My Friend Marla.

Instagram: ibe

Facebook: ibe

Pihlaja – Pojat Feat. Yeboyah

Rennon menevä poljento nappaa kyyntiinsä ja matkalla saa ihastella kappaleen maltillisen tyylikästä saundimaailmaa, joka kehittyy hyvällä maulla läpi kappaleen aina loppuun asti. Biisi on siis erittäin miellyttävän kuuloinen ja siihen tietysti vaikuttaa myös itse Pihlajan flirttailevan ilmeikäs ja pehmeä ääni, sekä Yeboyahin asennetta uhkuva taidokas tyyli istuu kappaleen teemaan erittäin osuvasti. Toisaalta räppiverse jää lyhyeksi ja täten tuntuu hieman irralliselta osalta, jota olisi halunnut kuulla hieman pitempäänkin. Tuotannosta vastaa onnistuneesti Mikko Koivunen. Pihlaja sekä Yeboyah ovat tämän hetken nousevia artisteja ja molemmat lunastavat odotukset suorituksellaan. Toivottavasti kuullaan lisää yhteistyötä tältä kaksikolta! 

”Pojat on pilke silmäkulmassa tehty biisi, jossa pohditaan miten voi löytää sen oikeen tyypin jos ei kokeile vähän useempaa. Halusin tällä kertaa naisena puhuu miehistä yhtä kevyellä otteella kun me ollaan esim hiphop-kulttuurissa totuttu kuulemaan toisinpäin, ja samalla esitellä myös vähän kevyempää Pihlaja-vibaa. Tähän mystiseen mimmienergiaan ja itsevarmuuteen sopi mun mielestä super hyvin Yeboyah, joka lähti messiin feattaan” -Pihlaja

Instagram: PihlajaYeboyah

Facebook: PihaljaYeboyah

Lukas Leon – Kokkaan Feat. Kube

Nuori ja nälkäinen Lukas Leon istuu artistin rooliin koko olemuksellaan niin luonnollisesti, että se ei jätä epäilyjä, onko mies oikeassa paikassa ollessaan mikin varressa tuomassa musiikkia kansan korviin. Alex Leonen ja Zameezyn tuottama ralli on uskollinen tyylilleen ja bängää juuri niin kun pitääkin. Kube puolestaan tuo salaisen reseptinsä soppaan, joka tarkoittaa herran omintakeista sekä toimivaa tyyliään, joka sopii jokaiseen trap henkiseen biisiin, koska se kuuluisa sauce tuo sitä kaivattua chiliä kehiin. Kappaleesta löytyy myös musavideo, jonka on ohjannut Shueib Dahir. 

“Tammikuussa olin Kuben kaa samaa aikaa Thaimaassa lomalla ja piti törmää siel, mut mentii ristii ni sovittii et nähää Suomes ja tehää biisi yhes. Helmikuun alus menin Kuben studiolle ja soitin jotain mun demoi sille. Se fiilas tätä Kokkaan -idistä ja sit se kirjotti ja äänitti silt istumalt sen versen. Me ollaa Kuben kaa samoilt huudeilt ja tuntu luonnolliselta tehä yhes tällänen huudibängeri.” -Lukas Leon

Instagram: Lukas LeonKube

Facebook: Lukas Leon Kube

 

Ota haltuun Viikon Valitut soittolista: