Tällä viikolla valituissa paistattelevat massiivinen Joku Roti Mafia, mahtava Nopsajalka, sekä kova kolmikko Mega-Ertsi, Pyhimys & Jukka Poika.

Viikon Valitut -juttusarja kerää joka viikon torstaiksi kolme viimeaikoina julkaistua teosta yhteen artikkeliin, jotka lopuksi arvioidaan Perjantaisin julkaistavassa Sonnin Taacca -podcastissa.

Joku Roti Mafia – Rikosaalto

Nyt on Kilari Audionakin tunnettu Ilari Autio kokkaillut semmosen biitin, joka vyöryy rikosaallon lailla korvien kautta koko kehoon. Biitissä yhdistyy elementtejä eri vuosikymmeniltä rumpukoneista sämpleihin ja syntikoihin. Teema toimii, koska sitä lähestytään pilke silmäkulmassa humoristisella otteella ja pitäähän mafian rikoksia tehdä. Biisillä kuullaan Massimoa vaille koko konkkaronkka, eli äänessä ovat Hannibal, Are, Tomigun, Tykopaatti, Tapani Kansalainen ja Lauri Räpping Vantaanjoki. Jokainen tuo tyylinsä esille ja kesyttää villin taustan jäämättä sen jalkoihin. Paljon hauskoja läppiä, mutta toivottavasti levyllä kuullaan myös vuorottelua pitkien säkeiden sijaan, koska näin isolla kokoonpanolla on mahdollista kikkailla monipuolisesti rakenteilla. Kaikin puolin freesi ja hyvä pelin avaus Joku Roti Mafialta! Lisää kiitos!

Instagram: Joku Roti Mafia

Facebook: Joku Roti Mafia

Nopsajalka – Burnout

Miellyttävä saundimaailma nappaa mukaansa ja kehittyy tyylikkäästi läpi biisin, tuotannon kuitenkin pysyessä maltillisena muuttaen muotoaan, kuin kasvaen orgaanisesti itsestään sen suurempaa numeroa tekemättä. Kyydissä on siis helppoa pysyä ja rankkaa teemaa käsitellessä ollaan selkeästi höllennetty puristus ote ja myönnetään minne ollaan menossa, ottaen vastaan pudotuksen tunteen ja koitetaan ottaa siitä ilo irti ja nauttia. Varsinkin viihde-alalla ja eritoten esiintyjillä on omat paineensa kannettavana ja stressi epävarmuuden kaverina kärventää herkkiä taitelijoita, eikä aina kaikki ole isoja festarilavoja sekä juhlimista. Teemaan tarttumisesta siis iso peukku ja hatun nosto itse maestrolle itselleen! Tuotannosta tuttuun tapaan artisti vastaa itse ja kynäilemässä tekstejä on Nopsajalan lisäksi ollut Maija Vilkkumaa!

Instagram: Nopsajalka

Facebook: Nopsajalka 

Mega-Ertsi – Vanha sielu Feat. Pyhimys & Jukka Poika

Aloitettakoon siitä että Bommitommi on väsännyt tähän biisiin yhden vuoden kovimmista biiteistä, jota kuuntelee mielellään useaan otteeseen. Mikin varressa häärää sen verran kovia seppiä, että tiesikin olevan luvassa mestarillista kynäilyä, joista mainittakoon Jukka Pojan säkeistön päräyttävä aloitus ”Oon ylpee jokaisesta ilkeestä sanasta, jota en sanonu”. Vakavampi aihe istuu Mega-Ertsille hyvin, vaikka artisti on erikoistunut myös klubi bängereihin, jossa lanteita pyöritellään ja pakarat pomppivat. Pyhimys ottaa myös reggae tyyliä haltuun tiputtamalla heti alkuun kovan värssyn, kuten herralta voi odottaakin. Biisi on ehdottomasti vuoden kovimpia ja Mega-Ertsi itse esittäytyy edukseen jäämättä kahden jättiläisen varjoon ja se on osaamista se!

Instagram: Mega-EtrsiPyhimysJukka Poika

Facebook: Mega-ErtsiPyhimysJukka Poika

 

Ota haltuun Viikon Valitut soittolista: