Tämän viikon valituiksi valikoituivat rennon rempseä Gasellit, vakuuttava edi, sekä kiven kova SilkinPehmee.

Viikon Valitut -juttusarja kerää joka viikon torstaiksi kolme viimeaikoina julkaistua teosta yhteen artikkeliin, jotka lopuksi arvioidaan Perjantaisin julkaistavassa Sonnin Taacca -podcastissa.

Gasellit – Disko

Nyt on menoa ja meininkiä! Biisi sopii nimensä mukaisesti diskoihin, sillä kappale on reipas tempoinen ja ehdottomasti tanssittava. Biisi sopii osuvasti aikaamme pandemian keskelle, jossa diskot menee rajoitusten myötä aikaisin kiinni, niin jospa tämä biisi toisi vieroitusta ja saa diskon yökerhosta olohuoneisiin. Suosittelen siis asentamaan diskovalon olohuoneeseen ja laittamaan tämän biisin soimaan! Kyllä se siitä! Sinällään yllättävää saundia Gaselleilta, mutta biitti on erittäin raikas tuulahdus nelikon katalogissa ja meiningiltään varmasti hyvä valinta kolmanneksi sinkuksi tulevalta albumilta. Teksti on mukavan kevyttä ja jokainen suorittaa osuutensa moitteetta ujuttaen koukkuja rivien väliin. 

Instagram: Gasellit

Facebook: Gasellit

edi – preeria

Selkeästi edin ja Joonas Parkkosen yhteistyö toimii, sillä lopputulos on erittäin toimiva ja biitti istuu edille erittäin hyvin, istuen myös teemaan sulavasti. Artisti on selkeästi mies paikallaan, sillä ääni sopii räppäämiseen ja laulamiseen, tuoden hänen uran rakennukseen työkalun, jota ei saa treenaamalla. Kirjoitustaidot ja flow ovat hioutuneet ja sanoituksissa kuullaankin teknisyyden lisäksi hyvin istutettuja taukoja ja tyyntä malttiutta ulosannin vaihdellessa muudeja rauhallisuudesta agressiivisempaan menoon. Kappaleen kiiltävin helmi on ehdottomasti kertosäe, jonka melodia ja vokaalien intonaatio tekee siitä järkälemäisen tunnetilan. Ehdottomasti parhaimmistoa edin tuotannosta!

Instagram: edi 

Facebook: edi 

SilkinPehmee – Narkkipatja

Nyt on valituissa täydellinen esimerkki siitä miten pölyinen sielukas luuppi ja räpit riittää, kunhan vaan teksti on kirjoitettu vuosikymmeniä teroitetulla kynällä, lopputuloksena vangitsevaa tarinan kerrontaa hyvän maun huumorilla höystettynä. Sanoissa kuvaillaan yksityiskohtia tarkasti luoden kuulijalle mielikuvia saaden visuaalisimmille kuvitellun musiikkivideon kaupanpäälle. SilkinPehmee osaa mestarillisesti käyttää multiriimejä, jotka ei ole ollenkaan väkinäisiä, vaan istuu tarinaan luonnollisesti. Kappale löytyy viime Perjantaina julkaistulta El Suave -albumilta, joka on ehdottomasti vuoden kovimpia julkaisuja suomenkielisen räpin saralta, iskien pöytään perusasiat, biitit ja riimit läppineen. Narkkipatjan tuotannosta vastaa myös legendan viittaa kantava Sere. Ottakaahan levy haltuun!  

Instagram: SilkinPehmee

Facebook: SilkinPehmee

 

Ota haltuun Viikon Valitut soittolista: