Tällä viikolla valituiksi valikoituivat samettinen Jukka Poika, valloittavat Lewizki & william, sekä kansan äänet Ideaali & Jay Who?.

Viikon Valitut -juttusarja kerää joka viikon torstaiksi kolme viimeaikoina julkaistua teosta yhteen artikkeliin, jotka lopuksi arvioidaan Perjantaisin julkaistavassa Sonnin Taacca -podcastissa.

Jukka Poika – Alkaispa sataa taas

Nyt on löydetty niin lohdullinen tunnelma musiikilliseen tilaan, että siihen jää mielellään fiilistelemään ja ihmettelemään Jukka Pojan ääntä, joka on vuosien saatossa saavuttanut tyyneyden, rauhan ja pehmeyden, olemalla silti selkeästi artikuloitua.

Jukka mikin varressa on siis mies oikessa paikassa ja moitteetonta työtä on tehnyt myös Olli Äkräs tuottajana. Kappale on todella juureva kunnioittaen reggaen perinteitä ja tuoden orgaanista saundia tähän synteettisen musiikin aikaan.

Erittäin kova biisi, jossa yhdistyy Jukka Pojan vanhaa ja uutta meininkiä, tehden kuitenkin kappaleesta jotenkin ajattoman. Lisää tämmöistä musaa Jukka Pojalta!

Instagram: Jukka Poika

Facebook: Jukka Poika

Lewizki – Terveellinen Feat. william

Uuden aallon surffarit tietää miten ottaa asianmukaiset tyylit ja läpät haltuun. Lameboy puolestaan on luonut näille surffaajille tyylilleen uskolliset ääniaallot, joiden kuohussa passaa tyylitellä.

Terveellisyys teemana menee tälllä kertaa päälaelleen, että nainen kertoo nuorille staroille, etteivät he ole terveellisiä. Juhliminen tuntuu uran edetessä maistuvan, niin kuin odottaa saattaa.

Molempien ääni, flow ja läpät on sitä itseään biisin kuulostaen siltä miltä kuuluukin, kuitenkaan tuomatta mitään uutta, jota ei ilmeisesti uuden aallon trap-musiikissa haetakaan. Lewizki ja william kuulostavat erinomaiselta rinnakkain, mutta jotenkin willamin ääni sekä artikulaatio erottuu edukseen ja toimii ainutlaatuisuutensa vuoksi tämmöisessä musiikissa.

Uskon kuitenkin Lewizkin uran myös lähtevän lentoon, koska ei ole mitään syytä miksi ei. Lahjakkaita ukkoja nämä!

Instagram: Lewizkiwilliam

Facebook: william

Ideaali & Jay Who? – Murheellisten maa

Murheellisuus tarvitsee myös laulunsa ja tuosta melankolisesta teemasta on ammennettu tässä maassa iät ja ajat. Pitkän uran tehneet Ideaali & Jay Who? voivat maailmaa ja aikoja nähneenä selät suorassa ottaa aiheen käsittelyyn uskottavasti.

Sami Tammisen ja Kashwellin tuottama saundimaailma jousineen osuu myös teemaan kuin kuokka kiveen ja luo jo itsessään kuvaa karusta harmaasta taivaasta, kateuden ja katkeruuden leijatessa ilmassa. Kertosäe nitoo koko teeman yhteen pakettiin, kuulostaen juuri niin suomalaiselta kuin voi kuulostaa ja voin vain sielun silmin nähdä, kuinka muuan Jussi, Reinot jalassaan laulaa pellolla kertsiä toisessa kädessään pullo kossua ja toinen käsi nyrkissä, osoittaen kohti muuttolintujen täyttämää harmaata syystaivasta, naapurin huutaessa pellon toiselta laidalta ”Turpa kiinni”.

Summasummaarum jätkät osaa räpätä, biisi on kirjoitettu hyvin, verset toimii, kertsi toimii, tuotanto toimii, joten on paikkansa valituissa ansainnut!

Instagram: IdeaaliJay Who?

Facebook: Ideaali & Jay Who?

 

Ota haltuun Viikon Valitut soittolista: