Tällä viikolla valituiksi valikoituivat viileä Mon-Sala, mestarit Kalle Kinos & Tiedemies, sekä uskottavat EKI & RAY.

Viikon Valitut -juttusarja kerää joka viikon torstaiksi kolme viimeaikoina julkaistua teosta yhteen artikkeliin, jotka lopuksi arvioidaan Perjantaisin julkaistavassa Sonnin Taacca -podcastissa.

Mon-Sala – Myöhässä

Selkeä teema tuodaan hyvin ja monipuolisilla läpillä esille. Unohtaminen ja myöhästyminen koskettaa varmasti jollain tapaa jokaista ja Mon-Sala ei näitä tapoja häpeile, vaan päinvastoin ikäänkuin flexaa unohtamisillaan ja myöhästymisillään, joka on tämän biisin hauska kontrasti.

Biitin tarjoilee Rozie, joka kuljettaa Mon-Salan itsevarmaa ”leijaa” flowta läpi biisin bassareiden pöristessä synasoundien luoman aallon alapuolella, pistäen kappaleen myös jalan alle ja pään nytkyämään. Kaikinpuolin kova ralli ja kyllähän myöhästyminen tarvitsee oman antheminsa!

Instagram: Mon-Sala

Kalle Kinos & Tiedemies (Kalevacation) – Kaleva teki musta eläimen 

Suomessa on kyllä porukkaa jotka tekee biittejä, mutta Tiedemies on yksi harvoista, joka tekee niitä BIITTEJÄ, jotka pistää ottamaan hatun kouraan! Kappaleessa on saavutettu täydellisen painostava tunnelma, jota tukee biitin raskas poljento jykevällä bassolla ja kauhuleffamaisella pimputuksella Kinoksen räpätessä viileästi antaen hengityksenkin kuulua taukojen välissä, joilla pelataan todella tyylikkäästi.

Hienoa huomata kuinka SilkinPehmeen lailla myös Kinos tekee pitkän uransa kovinta kamaa juuri tuoreilla julkaisuilla, vailla väsymyksen merkkejä. KALEVACATION on projekti mitä on odotettu edellisen julkaisun jälkeen ja nyt mennään toisella sinkulla jo niin doupeissa sfääreissä, että se kuuluisa odottava jengi sulaa tämän edessä. Mestarillista!

Instagram: Kalle Kinos

Facebook: Kalle Kinos

EKI & RAY – Redrum

Nyt on tyylit kohdillaan ja räpeissä eläydytään tekstiin ihailtavasti. Ulosannissa kuuluu asenne, periksiantamattomuus, usko omaan juttuun, eikä tahtiakaan ole vedetty puoliteholla. Allekirjoittaneelle täysin uusi tuttavuus, mutta vakuuttaa jo tällä biisillä.

Bängäävästä biitistä vastaa myös Olli Antonion tuotannosta vastaava räxä, jonka biitteihin passaa kyllä räppäilläkin. Kaikinpuolin laatu on priimaa teksteistä miksaukseen ja masterointiin, jonka myötä lopputulos hyvän ja ammattimaisen kuuloista.

Kyllä tätä mielellään klubilla kuuntelee ja toivottavasti biisi löytääkin mahdollisimman monen tiskijukan kovalevylle. Kappaleesta löytyy myös PRX Median tekemä musavideo. Kovaa on!

Instagram: EKI – RAY

 

Ota haltuun Viikon Valitut soittolista: