Paleface

Paleface – Suomiräpin veteraani

Paleface, oikealta nimeltään Karri Miettinen, on vuonna 1978 syntynyt suomalainen räppäri, freelance toimittaja-kääntäjä ja radio-DJ. Paleface on tunnettu monipuolisista sanoituksistaan ja artisti tuo esille kappaleissaan yhteiskunnallisia epäkohtia.

Palefacen on tuottanut suomiräpille lukuisia hittejä englannin – ja suomenkielisillä sanoituksillaan. Paleface on suomentanut elokuvan 8 Mile, kirjoittanut kirjoja sekä juontanut radio- ja televisio-ohjelmia.

Paleface – FEAT.FI

Paleface – Ura

Paleface on aloittanut riimien kirjoittamisen jo nuorena purkaakseen tuntojaan rap-kappaleisiin. Tuolloin aloitteleva artisti ei voinut edes kuvitella mitä tulisi saavuttamaan uransa aikana.

Ensimmäiset levynsä Paleface julkaisi englanninkielisinä. Palefacen debyyttialbumi The Pale Ontologist julkaistiin Sony BMG -levy-yhtiön kautta. Albumilta julkaistiin singlet The Ultimate Jedi Mind Trick – Episode IV ja Back to Square One.

Quarter Past on Palefacen toinen albumi, joka julkaistiin vuonna 2003. Albumilta julkaistiin singlet Til the Break of Dawn ja Colgate Soulmate, josta on tehty myös musiikkivideo.

Palefacen kolmas albumi Studio Tan julkaistiin vuonna 2007. Palefacen ensimmäinen suomenkielinen albumi Helsinki – Shangri-La julkaistiin XO Recordsin kautta vuonna 2010. Albumi myi kultaa alle kuukaudessa ja albumi palkittiin Etno-Emma palkinnolla. Palaneen käryä remix-albumi julkaistiin vuonna 2011.

Palefacen viides albumi Räjähtävän Nyrkin kanssa – Maan tapa julkaistiin vuonna 2012. Albumilta julkaistiin singlet Ikivanhat tekosyyt (kadotettujen mantra) sekä Miten historiaa luetaan?.

Vuonna 2013 Paleface julkaisi osittain suomenkielisen ja osittain englanninkielisen albumin Food for the Gods losangelesilaisen räppärin Matren kanssa.

Palefacen seitsemäs sooloalbumi Luova tuho julkaistiin vuonna 2014. Palefacen viimeisin remix-albumi Snaijaa on julkaistu vuonna 2015. Vuodesta 2016 Paleface on julkaissut useita hittisinglejä ja viimeisin julkaisu on Isi käskee EP vuodelta 2019.

Paleface on kuulunut uransa aikana useampaan kokoonpanoon, mm. Q-Continuum presents (This is) The Marienhof, Fat Beat Sound System, Conscious Youths, Suhinators, GG Caravan ja Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana

Paleface – Saavutukset

  • Emma-Gaala – Vuoden miessolisti 2011
  • Vuoden vasemmistolainen kulttuuriteko -palkinto – Helsinki–Shangri-La 2011

Paleface – Filmografia

Elokuvat

  • 8 Mile, käännöstekstit, 2002
  • Lentsikat – Toimitsijatrukki, 2013

Paleface – Kirjallisuus

  • Paleface: Rappiotaidetta : Suomiräpin tekijät. Like, 2011
  • Karri Paleface Miettinen: Viides Maamme-kirja: Eli ajatuksia suomalaisuudesta. Like, 2017
  • Karri Paleface Miettinen, Esa Salminen: Kolmetoista kertaa kovempi – Räppärin käsikirja. Like, 2019

Paleface – Diskografia

Albumit

  • The Pale Ontologist (2001)
  • Quarter Past (2003)
  • Studio Tan (2007)
  • Helsinki–Shangri-La (2010)
  • Palaneen käryä (remixalbumi, 2011)
  • Maan tapa (Räjähtävän Nyrkin kanssa, 2012)
  • Food for the Gods (Matren kanssa, 2013)
  • Luova tuho (2014)

Singlet

  • The Ultimate Jedi Mind Trick – Episode IV (2000)
  • Back to Square One (2000)
  • Maximize the Prophet (2001)
  • Keep Hope a Lie (2001)
  • Til’ the Break of Dawn (2003)
  • Colgate Soulmate (2003)
  • Hellsinki Freezes Over (2007)
  • Gently (2007)
  • Merkit (2010)
  • Talonomistaja (2010)
  • Syntynyt rellestää (2010)
  • Helsinki–Shangri-La (2010)
  • Saapuu elokuun yö (2010)
  • Kalpeaakin kalpeempaa (2010)
  • Ikivanhat tekosyyt (kadotettujen mantra) (2012)[18]
  • Miten historiaa luetaan? (2012)
  • Muista! feat. Redrama ja Tommy Lindgren (2012)
  • Food for the gods (2013)
  • Mull’ on lupa (2014)
  • Snaijaa (feat. Tuomo, 2014)
  • Emme suostu pelkäämään (2016)[19]
  • Luonnonvoima feat. Etta (2018)
  • Laulu sisällissodasta feat. Ylioppilaskunnan Laulajat (2018)
  • Loukussa (Helvi Juvonen/ mullan alta) (2019)
  • Surun suureen sieluun sain feat. Petty Pilgrims (2019)
  • Aakkosmurha (2019)
  • Käsi iskee feat. DJ Massimo (2019)
  • Isi käskee EP (2019)

Paleface – Linkit & Some

https://www.facebook.com/PalefaceOfficial
https://www.youtube.com/playlist?list=PLSEd3i1NYYj6CLMgBe8wjhFsmnExZqoOB
https://www.instagram.com/palefaceofficial/