Kuisma Recordsin luottoartisti Taisto Tapulist tiputti uutta musaa levyllisen verran. Tangoo Mu Nikeis -niminen albumikokonaisuus iskeytyi pihalle perjantaina ja samana päivänä tippui vielä musavideo Tähti Keulas -kappaleeseen, jolla vierailee E.N.R.P.

“Tangoo Mu Nikeis” -levy tarjoilee tyylillisesti hyvällä tavalla tuttua Taistoa eli mistään auringonpaisteesta räppäämistä ei kannata nytkään odottaa. Sen sijaan Taisto tarjoilee viiltävää tarinankerrontaa elämän karummilta laitamilta, jossa kuuluu tutun karisman lisäksi selvästi nyt myös kasvun- ja kokemuksen ääni.

Taisto itse kertoo levyn teemasta sekä taustasta seuraavasti:

-Tangoo Mu Nikeis tulee siitä ku tää mun elämä on yht tangoo ja jalas tietty Niket. Kuisma pääs siviilii, tehtii yhteinen sopimus, millo levy on valmis ja it’s done.

Levyn julkaisun yhteydessä tippui vielä musavideokin kappaleesta “Tähti keulas”, jolla fiittaamassa nähdään E.N.R.P. Taisto kertoo yhteistyön olleen tässä kohtaa varsin selvä ratkaisu:

-Oli aika selvää, ollaan Roopen kaa tunnettu yli 10 v, ni pakko se oli eka video yhes tehä.

Levyllä on paljon muitakin fiittejä, joista vastaavat pääosin Kuisma Recordsin tuotannosta tutut artistit, jotka toimittavatkin tonttinsa tyylikkäästi. Ketään väheksymättä, toimituksen erityispropsit lähtevät vielä Ionin sekä Altiksen vierailuille, jotka ovat kerrassaan mainioita.

Takaisin Taistoon, mies on toki osoittanut asemansa skenessä jo ennen uutta albumiaankin ja häntä voisi kutsua jopa yhdeksi edustamansa tyylisuunnan pioneeriksi. Kaveri itse ei tahdo kuitenkaan lyödä liikaa leimoja musiikkinsa päälle:

-Musiikki on aina hyvää, ihan sama mitä musiikkii, mä teen semmost mitä nään ja koen eli Tangoo mu Naikeis.

Metodi vaikuttaakin hyväksi havaitulta, nimittäin Taisto Tapulist on pysynyt jengin soittolistoilla pitkään, enkä nää mitään syytä siihen, miksi uusi levy tekisi tässä poikkeuksen. Onnittelut silti myös vanhemman Hys Hys -träkin menestyksestä, kappale nimittäin striimasi just kultaa.

Levytyshommien lisäksi Taisto on aikanaan ollut vireessä myös battlerap-areenoilla. Ilmaan jää pieni positiivinen kysymysmerkki miehen mahdollisesta paluusta battle-kentille:

-Joo kyl sitä joskus vois käydä bätleis pyörähtää.

Sitä venaillessa luukuttakaa täysillä “Tangoo Mu Nikeis” -lättyä.