Nico Halme A.K.A Nuari Verbaali on 23-vuotias, omien sanojensa mukaan “räppärin alku” Ylöjärveltä. Musiikki on kulkenut Halmen suvussa jo useammassa sukupolvessa: Jussi-isän kaappia koristaa sävellystyön Emma-patsas vuodelta 1985 ja isoäiti on edustanut suomea Euroviisuissa vuonna 1963.

“Uunituore, 21.10.2018 julkaistu biisi kertoo herkällä trap vivahteella sydänsuruista ja kokemuksista, jotka varmasti koskettavat jokaista ihmistä jossain kohtaa elämää.”

-Nuari Verbaali

No entä sitten Nuari Verbaali itse? Nico on opiskellut musiikkia ja musiikin teoriaa kahdeksan vuotta Länsi-Pirkanmaan musiikkiopistossa kosketinsoittajana. Ensimmiset kappaleensa hän on julkaissut viime vuonna.

– Opistoajoilla teimme myös lukuisia pieniä esiintymisiä bändin parissa. Räppi itsessään ja riimittely ovat aina olleet osa elämääni, mutta lopulta kesällä 2016 kiinnostus nousi sille tasolle, että oli pakko äänittää ensimmäinen demo. Se oli sitä aikaa, kun hommiin ruvettiin oikeasti tarkoituksella ja tavoitteilla. Monenlaisia eri soundeja ollaan ajan myötä kokeiltu ja varmasti kokeillaan jatkossakin, koska oman soundin löytäminen ja treenaaminen vie aina oman aikansa. Mielimusaa on jenkkityylinen trap, jossa isona osana autotune ja laid back -meininki. Tätä kyseistä tyylilajia aion tuoda omalla tavallani myös Suomeen. Tällä hetkellä käynnissä on monia erilaisia projekteja esimerkiksi isäni ja Mika Kurvisen kanssa ( Haamu / Misha ).

Musiikillaan Nuari Verbaali haluaa ilmaista omia kokemuksia ja ajatuksiaan.

– Tietysti biisit ovat aina biisejä, mutta sisältö ratkaisee ja yritän parhaani mukaan luoda kappaleita, joiden elinkaari on pidempi kuin viikon.

Artistin arvoihin kuuluvat avoimuus, räiskyvä persoonallisuus sekä rehellisyys. Ulkomaisiksi lempiartisteikseen herra listaa nimiä, kuten Lil Skies, Travis Scott ja Ty Dolla Sign. Kotimaisista artisteista ylivoimaisia suosikkeja ovat Kube, Bizi ja Haamu.

– Musiikissani näkyy häikäilemättä juuri ne piirteet mitä itse olen, välittämättä ulkopuolisesta kriittisyydestä tai mielipiteistä”, Nico toteaa.

Tulevaisuuden haaveista kysyttäessä hän mainitsee yhteistyön muiden samanhenkisten artistien kanssa ja keikkailun aloittamisen lähitulevaisuudessa. Musiikin ulkopuolella Nico työskentelee myynnin parissa ja opiskelee viimeistä vuotta Hämeen Ammattikorkeakoulussa International Business -linjalla.

Nuaren Verbaalin fanisivulle löydät klikkaamalla tästä. Onko pojasta polvi parantunut? Kuuntele Spotifystä ja arvioi itse.